Левски срещу носителя на Купата Берое на четвъртфиналите

Всички фаворити за Купата на България извадиха напълно приемливи съперници на днешния жребий за осминафиналите в турнира и не се срещнаха помежду си.

Волята на съдбата също така бе да няма срещи между отбори от „Б" група, така че е възможно този път на четвъртфинал да продължат само елитни клубове.

Мачовете по програма трябва да се играят на 2 декември, сряда, но участниците в евротурнирите ще пренасрочат срещите си за по-късна дата.

Двубоят, който се очертава да бъде най-интересен, е между Левски и миналогодишния носител на трофея Берое. Жребият обаче пожела домакин да са „сините", което ги прави фаворит за продължаване в следващия кръг.

„По-добрият вариант е да не пътуваме, така че извадихме късмет, че ще играем на „Герена", доволен бе спортно-техническият директор на Левски Георги Иванов.

„Берое са силен и балансиран отбор с добър треньор и ще е трудно. Ще трябва да се вложим максимално, за да продължим. Сега имаме мач за първенството, който е важен, а след това ще мислим за Лига Европа и Купата на България. Гара Дембеле и Дарко Тасевски може да се възстановят и да играят още в мача с Монтана в събота, но, дори и това да не стане, се надявам, че ще са готови за мача с Гент другата седмица", каза още той.

Представителите на двата клуба вече постигнаха договорка срещата да се играе на 5 декември, неделя.

Шампионът Литекс ще гостува на миналогодишния финалист Черноморец (Поморие) и там е възможно да се търси някаква изненада, като се има предвид, как отборът от „Б" група достигна до финал през последния сезон от турнира.

„Тази година ни е съдба да играем с Черноморец - след Балчик ни се падна Поморие, може нататък да се паднем и с Бургас. Надявам се тоз път да няма никакво подценяване", коментира президентът на „оранжевите" Трифон Попов.

Другият гранд ЦСКА също ще е гост на отбор от втора дивизия - Малеш от село Микрево. От югозападния клуб обещаха да устроят истински празник - такъв, какъвто беше гостуването на Левски в Банско в миналия кръг. Датата на срещата предстои да се уточни между двете ръководства.

„По-добри са условията за нашия отбор, знаете, по-топличко е в Македония. Знаете, че имаме наскоро тежък мач с Бешикташ и ще преценим дали можем да го отложим. Малеш са един сериозен отбор, който в домакинските мачове добре се представя. Всеки мач е важен за авторитета на клуба и на футболистите. Стават грешки, но се надявам да се стегнем и да няма някаква изненада", заяви в типичния си стил почетният президент на „червените" Димитър Пенев.

Интересен ще бъде сблъсъкът между възраждащия се Етър, който вероятно ще се класира за „А" група догодина, и столичния Славия. Президентът на „белите" Венцеслав Стефанов каза, че очаква тежко гостуване, тъй като Велико Търново е голям футболен град и Етър е отбор, който ще играе с много амбиция.

„Искаше ни се поне един мач за Купата да изиграем на стадион „Славия", но това е жребият. Притеснявам се единствено от съдийството", не пропусна да зачекне любимата си тема той.

Срещата между елитните Пирин и Калиакра бе определена от изпълнителния директор на домакините Емил Наков като най-интригуваща на осминафиналите поради равностойността на двата състава.

„Има запитвания за Станислав Костов, не само от Левски, но съм им казал да дадат конкретна оферта. Не става въпрос за ЦСКА - когато си оправят финансовите задължения, чак тогава можем да говорим с тях", отговори Наков на журналистически въпрос относно младия нападател на „орлетата".

Новините

Най-четените