Арсенал изпреварва Челси за Лукаку?

Арсен Венгер и Арсенал имат шанс да отмъкнат под носа на Челси детето-чудо на Андерлехт Ромелу Лукаку, като французинът официално е предложил снощи 14 милиона лири за нападателя.

Досега се смяташе, че Челси е фаворит за 18-годишния талант, но сега Арсенал има предимство. Офертата е била направена снощи на среща между представители на Венгер и Арсенал и агентът на Лукаку Кристоф Енротей. Днес агентът лети за Португалия, където Андерлехт е на лагер преди началото на сезона, за да говори с Лукаку.

Досега Лукаку има 31 гола в 71 мача за Андерлехт плюс 9 мача за Белгия. Освен Челси, в битката за Лукаку участваха Реал и Барселона, а никой не смяташе Венгер за сериозен съперник, основно заради високата цена на 18-годишния играч.

Все още не се знае как Венгер и агентът на Лукаку са успели да убедят Андерлехт клубът да отстъпи от исканите досега 18 милина лири. В лагера на Андерлехт беше и бащата на Лукаку Роджър, който има договор с Енротей и клуба и трябва да получи 25% от парите, платени за трансфера на сина му. Това обяснява и по-високата цена на Лукаку, но може би в Арсенал са намерили начин да заобиколят това препятствие.

Новините

Най-четените