Стоилов в Черноморец вместо в Левски

Бившият треньор на Левски, Литекс и националния отбор Станимир Стоилов ще подпише договор с Черноморец, вместо със „сините", съобщи gong.bg. Вчера по обяд собственикът на Левски Тодор Батков призна, че е напълно възможно Стоилов да се завърне на стадион „Георги Аспарухов". Часове след това обаче стана ясно, че Стоилов е по-близо до контракт с Черноморец.

До този момент начело на бургаския тим бе Димитър Димитров. Наставникът обаче призна преди седмици, че има рак на стомаха и се лекува с химиотерапия в клиника във Виена. Именно той е настоял пред собственика Митко Събев да покани начело на тима Станимир Стоилов.

Днес Мъри ще присъства на двубоя между Черноморец и Миньор (Перник) от 11-я кръг на А група. Така той ще се запознае с тима, който след това би трябвало да поеме.

За последно Станимир Стоилов бе начело на кипърския Анортозис. Преди около месец обаче договорът му бе прекратен. След това той бе спряган като вариант за поста за бившите си отбори Литекс и Левски. Към бившия национален селекционер е имало интерес и от втородивизионния Ботев (Пловдив), но той отклонил предложението.

Новините

Най-четените