Рой повика Рио, но той отказа

Капитанът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинад отново няма да бъде част от английският национален отбор за предстоящите световни квалификации срещу Сан Марино и Черна гора, въпреки че получи повиквателна от мениджъра Рой Ходжсън.

Ветеранът обаче отказа ангажимента с "трите лъва" под предлог, че работи по специална фитнес програма, която е била изготвена индивидуално за него. Медиите на Острова обаче веднага заподозряха, че Рио е обиден на Ходжсън, който го пренебрегна преди европейското първенство.

"Разочарован съм, че Рио няма да бъде разположение, но заради детайлната му и предварително планирана тренировъчна програма, която следва по медицински причини, участието му няма да е възможно", обясни Ходжсън.

Самият Фърдинанд коментира ситуацията по следния начин: "Беше важно да говоря с Рой лице в лице и да изясним ситуацията, като наблегнах върху едно нещо: отдадеността ми да представлявам своята родина не е намаляла. Разочароващо е, че няма да играя в предстоящите мачове, но казах на Рой, че искам да продължа международната си кариера и очаквам с нетърпени да работим заедно за в бъдеще", допълни бранителят на Юнайтед.

Новините

Най-четените