Държавата плаща за излъчването на "А" група

Българската национална телевизия ще получи 1,8 милиона от държавата за излъчването на "А" група, обяви днес министър-председателят Бойко Борисов.

По този начин БНТ ще има право на първи избор за излъчване на срещи от родния шампионат. По всяка вероятност останалата част от правата ще бъдат взети от ТВ 7.

Това стана ясно след участието на премиера в срещата с изпълнителния директор на Женската тенис асоциация WTA Стейси Аластър и председателя на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, на която се подписа договора за домакинството на новата зала "Армеец Арена София" на Турнира на шампионките през следващите три години.

На срещата присъстваха още вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, спортният министър Свилен Нейков и първата ни ракета Цветана Пиронкова.

"Това е едно от най-големите събития в света на тениса. Искам да благодаря на премиера и на всички свързани с построяването на тази чудесна зала. Това е едно съоръжение, с което сме горди и което доста улесни нашата кандидатура. Надяваме се да направим тази проява много успешна в световен мащаб", заяви Стефан Цветков.

 

Новините

Най-четените