Сър Алекс твърде ядосан, за да говори

Сър Алекс Фъргюсън е бил твърде ядосан, за да говори пред медиите след снощния осминафинал-реванш в Шампионската лига, загубен от неговия Манчестър Юнайтед с 1:2 от Реал на „Олд Трафорд". Шотландецът изпадна в ярост след спорното изгонване на Нани в 56 минута, което остави Юнайтед с 10 човека.

„Мениджърът е направо побеснял, той не е в състояние да говори пред вас - обясни помощникът на сър Алекс Майк Фелан. - До един момент контролирахме хода на мача, но след това всичко се промени. Съдията взе направо лудо решение да изгони Нани, с което провали спектакъла в тази страхотна нощ за европейския футбол.

„Както мениджърът, така и в всички в отбора останаха поразени от съдията. Сър Алекс е много огорчен и знае, че може след това да съжалява за това. Затова се явявам аз, той като той знае, че съм по-дипломатичен."

Фъргюсън, който остави Уейн Рууни резерва, изригна яростно, след като съдията Джунеит Чакър изгони Нани за опасна игра срещу Алваро Арбелоа. Шотландецът се втурна до тъчлинията и се разкрещя на четвъртия съдия и на рефера Чакър.

Ядосаните играчи на Юнайтед наобиколиха съдията и накрая Рио Фърдиданд саркастично аплодира решението му.

„Нямаме право да кажем каквото и да е по въпроса", обясни по-късно Нани.

„Играчите ни са наистина разочаровани - допълни Фелан. - Това е трудно за описване. Но това се е случвало и преди, ще го преживеят. Не смятам, че има нужда да говорим със съдията, всичко е ясно. Той смяташе, че топката е във въздуха, имаше контакт между двамата играчи, но това е част от футбола. За мен червеният картон е грешка."

Снощи Юнайтед поведе с 1:0 у дома, след като Серхио Рамос си вкара автогол, а общият резултат стана 2:1 за „червените дяволи". След това обаче резервата Лука Модрич изравни в 66 минута, а три минути по-късно Кристиано Роналдо донесе победата на Реал.

Новините

Най-четените