Ботев отстрани Черноморец за Купата

Ботев (Пловдив) стана вторият отбор от „Б" група, класирал се за четвъртфиналите за Купата на България, след като елиминира с 2:1 елитния Черноморец (Бургас).

Мачът протече доста драматично, като още в 27-ата минута „канарчетата" останаха с човек по-малко, след като Ангел Рахов бе изгонен за грубо влизане в краката на Енис Хаири.

Независимо от това, те продължиха да владеят инициативата и в 36-ата след статично положение защитникът Николай Домакинов откри резултата с глава.

Силите на терена се изравниха, след като в 56-ата минута мадагаскарският нападател на гостите Анисе Абел получи втори жълт картон за удар без топка по своя пазач Домакинов.

В 73-ата обаче Черноморец стигна до дузпа, която бе успешно изпълнена от вратаря им Стоян Колев.

Скоро след това те обаче загубиха още един от играчите си - Енис Хаири получи директен червен картон за нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Петър Атанасов.

В 86-ата минута Йордан Христов фиксира крайното 2:1 в мача след изпълнение на непряк свободен удар в наказателното поле за върната топка към Колев.

Младият треньор на „жълто-черните" Милен Радуканов бе във възторг от успеха и посвети победата на своята съпруга... „Искам да благодаря на футболистите за днешната победа, за това че повярваха в себе си, днес се случи. Искам да благодаря на публиката, която ни подкрепяше през целия мач. Посвещавам тази победа на тях, на ръководството, на г-н Василев и г-н Попов и на моята съпруга, която има рожден ден и я поздравявам", заяви бившият наставник на ЦСКА.

„Ние от един месец се опитваме да работим, в „Б" група е много трудно, защото отборите играят по-специфичен футбол, по-затворено, но ние ще се стремим да играем нападателно и всеки мач да играем за победата, ще се стремим за това. Баща ми беше дошъл специално тук, благодаря му и на него. Никой не си пожелавам на жребия, трябва да стигнем колкото се може по-надалеч и трябва да отстраняваме, който ни се падне", каза още той.

Новините

Най-четените