Новият селекционер ще е българин

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов каза на пресконференция след днешното извънредно заседание на Изпълкома на БФС, че българин ще замени уволнения Любослав Пенев.

"Новият треньор няма да е чужденец, със сигурност. Надявам се до Нова година да имаме яснота с това кой ще бъде новият селекционер. Имам разрешение на Изпълкома да водя разговори с потенциален треньор", заяви Михайлов.

Както е известно, Ел Голеадор замени Лотар Матеус през 2011 година, но разочароващото представяне на тима при германеца убеди ръководителите повече да не търсят чужденец за поста селекционер на България.

Любослав Пенев напусна Литекс в края на октомври 2011 г., за да поеме представителния ни тим. Неговият първи мач като старши треньор бе на 29 февруари 2012 година с Унгария - 1:1.

Под ръководството на Любослав Пенев българският национален отбор не можа да се класира за финалите на световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година, завършвайки на четвърто място в своята квалификационна група.

На 1 ноември 2013 година Любослав Пенев продължи своя договор като старши треньор с още две години. Последният мач на Любослав Пенев бе квалификацията за Евро 2016 с Малта на 16 ноември на Националния стадион "Васил Левски", завършила при резултат 1:1.

Новините

Най-четените