Селтик изхвърли Рейнджърс за Купата на Шотландия

Отборът на Селтик постигна трета победа над големия си съперник Рейнджърс от общо петте досегашни сблъсъка през настоящия сезон в Шотландия.

В поредното издание на "Старата фирма" "зелените" надделяха с 1:0 като домакини в преиграването от 1/8-финалната фаза на турнира за Купата на страната.

Двата гранда от Глазгоу завършиха 2:2 преди няколко седмици на "Айброкс", което доведе до изиграването на допълнителен мач, този път в дома на Селтик.

Така играчите на Нийл Ленън ще гостуват на 1/4-финалите на тима на Инвърнес.

Голът за "детелините" падна в началото на второто полувреме. След пробив по лявото крило топката бе центрирана в наказателното поле. След шут на Марк Уилсън тя бе изчистена от голлинията.

Неумелата намеса на играч на Рейнджърс позволи на защитника на Селтик да опита отново своя късмет и този път порази целта.

Гостите завършиха дербито на Шотландия с 9 души. Уитекер бе изгонен още през първото полувреме, а неговата съдба бе споделена и от Бугера в самия край на мача.

Селтик и Рейнджърс имат да изиграят още два мача помежду си до края на сезона. Двата тима ще се срещнат на финала за Купата на Лигата на 20 март, а освен това имат да изиграят и още един мач за първенството.

Новините

Най-четените