В ЦСКА като Съндърланд, взеха съвети от съдия

Отборът на ЦСКА последва примера на английския елитен клуб Съндърланд. През миналата седмица мениджърът Стив Брус покани на тренировка един от най-строгите, но авторитетни английски рефери Хауърд Уеб, който да даде съвет на футболистите заради многото картони, които те получават.

Вчера същото се случи и в ЦСКА. По настояване на капитана Тодор Янчев ръководството потърсило рефер, който да говори пред играчите именно за наказанията. За четири мача футболистите на „червените" са получили 15 жълти и 3 червени картона.

Един от директорите в клуба - Димитър Димитров избрал пред тима да застане бившият съдия и настоящ методист на Съдийската комисия към БФС Детелин Баялцалиев. Лекцията му продължи близо час и се проведе в комплекс „Царско село" като присъстваха освен футболистите и треньорите на тима.

„Надявам се да съм бил полезен на играчите. Готов съм да откликна на покана от всеки клуб. Съдийската комисия разполага и с още 4 методиста, които са отлично подготвени. Лекциите се поднасят по един начин пред съдиите и по съвсем друг пред футболистите.

Усетих, че на играчите им беше интересно и дори забавно, защото имаше и доста смях. Чувството за хумор не бива да се губи дори и по време на работа", обясни Детелин Баялцалиев пред официалния сайт на асоциацията на съдиите bgreferee.org.

Чужденците били впечатлени от факта, че бившият рефер говорел свободно английски и италиански. Съотборниците им пък разкриха, че Спас Делев и Борис Галчев се опитали да се скрият зад колоните, когато Баялцалиев започнал да дава примери за симулации и жестове за несъгласие със съдийските решения.

Междувременно от ръководството обявиха официално, че са приключили преговорите по привличането на аржентинския талант Лукас Трекаричи. Той пристигна в София в неделя, изгледа мача с Черно море, а след това бе подложен на подробни медицински тестове. Договорът ще бъде за три години и бе подписан днес.

Трекаричи ще се готви с новите си съотборници от утре като той ще се присъедини към групата футболисти, които заради различни оплаквания няма да пътуват за Уелс за мача-реванш с ТНС от плейофите на Лига Европа. Те ще тренират в София под ръководството на кондиционния спец Иван Йовановски.

Специалистът ще се грижи за състоянието на Апостол Попов, Марко Еспозито, Мартин Дечев, Йордан Минев, Атанас Зехиров и Костадин Стоянов. Извън този списък са болният Николай Манчев, Уилям Тиеро и Фабрицио Грило, които не са в България.

Новините

Най-четените