Стоичков готов за мисии на ЮНЕСКО

Христо Стоичков ще продължи да има значима роля в хуманитарни и социални проекти на ЮНЕСКО. Камата бе специален гост в щаб квартирата на организацията в Париж, където бе прожектиран и филма за него.
Преди да се завърти лентата, имаше среща на госпожа Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, със Стоичков.



На нея присъстваха Пилар Алварес-Ласо, заместник генерален директор на сектор социални и хуманитарни науки на ЮНЕСКО, Ерик Фалт, заместник генерален директор на дирекция "Връзки с обществеността" на организацията, посланикът на България в ЮНЕСКО Александър Савов. С основна роля в организацията бе и Диана Игнатова, директор на Българския културен институт в Париж.

Бяха обсъдени политиката и програмите на световната организация, насочени към младото поколение, към откриването, развитието и насърчаването на млади таланти в областта на спорта, към утвърждаване на ценностите, които спортът възпитава, като изгражда и формира човешкия дух и сближава хората.



В своето слово на откриването Ирина Бокова припомни славните моменти от историята на българския футбол, като подчерта изключителната роля, която фигури като Христо Стоичков имат в нея, както и високохуманната мисия на спорта да обединява.


В речта си Стоичков благодари на присъстващите и подчерта, че със своята работа се стреми да допринася за утвърждаване на ценностите, които физическата култура възпитава.

Новините

Най-четените