Ще плати ли Реал 75 милиона евро за Бейл?

Звездата на Тотнъм Гарет Бейл ще е трансферна цел №1 на Реал през следващото лято, твърди испанската преса, която цитира анонимни източници в Белия балет.

23-годишният Бейл се наложи като един от най-желаните играчи в Европа, но досега Тотнъм винаги успяваше да отбие атаките на богатите клубове за него. В последните три години вестниците го пращат из почти всички големи отбори, но най-постоянни се оказаха Барселона и Реал.

Бейл има договор с Тотнъм до 2016 година, но на няколко пъти вече намекна, че иска играе в Шампионската лига и обясни, че е готов за трансфер в чужбина.

Според източниците от Реал, екипът на Жозе Моуриньо ще предприеме по-различна тактика от тази, която беше приложена спрямо Лука Модрич, просто Белия балет ще направи такава оферта, на която президентът на лондонски клуб Даниел Леви да не може да откаже. През миналото и по-миналото лято той и Хари Реднап често споменаваха суми от порядъка на 50-60 милиона евро, за да започнат преговори за Бейл и това винаги имаше резултат. Сега обаче е възможно Реал да предложи 75 милиона евро за уелсеца, което просто ще означава, че сделката ще бъде сключена за броени дни.

Двата клуба вече сключиха споразумение за стратегическо партньорство след трансфера на Модрич на „Сантяго Бернабеу" на стойност 32 милиона лири, но от Тотнъм заявиха, че мадридският клуб няма опция да е първи избор при евентуален трансфер на Бейл.

Новините

Най-четените