Ирландецът с "карфиолените" уши

"Карфиолени" уши, плашещ поглед, счупен нос над небрежната рижа брада, изваяно тяло, покрито с татуировки... Със сигурност не са много желаещите да заседнат с Конър Макрегър в един асансьор.

Непобедимият Жозе Алдо обаче привидно нямаше големи притеснения да срещне напористия ирландец. Видът на бразилеца е също толкова стряскащ, а и 10 години никой не го бе побеждавал.

Конър сипеше закани от месеци, но и най-големите му почитатели не вярваха, че боят ще е безпроблемен за иралндеца.

13 секунди - толкова отне на Макгрегър, за да промени хода на историята. Да нокаутира Алдо и да стане новият шампион в категория "перо" на UFC.

"Много пъти съм свалял противник с един удар. Имам добър удар, използвам времето и съм прецизен. С тези малки ръкавици и с точната сила в правилния момент човешката брада не може да понесе тежестта", простичко обясни триумфа си Конър.

След което заяви, че не мисли да спира до тук. Макгрегър иска всичко. Иска името му да остане като най-великия сред всички велики. Не само в UFC, но и изобщо като боец.

Затова се цели във Флойд Мейуедър и популярността, която натрупа американецът в бокса.

"Когато бяхме в Австралия за мача на Ронда Раузи срещу Холи Холм, всички говореха за Конър. Постоянно ме питаха за него и осъзнах, че вече е суперзвезда. Така е във Великобритания. Така е и в целия свят", заяви босът на UFC Дана Уайт.

Но как този непреклонен ирландец успя да сбъдне мечтата си, след като детският му копнеж е бил насочен към съвсем друг спорт, а преди да навлезе в ММА е работил като... водопроводчик.

Вижте в галерията интересни факти за UFC шампиона.

#3 Nenimir 14.06.2017 в 20:45:03

Ирландците са майстори на многото приказки. И е известно колко добра е ирландската мафия в Щатите. Така че всички тези скоростни нокдауни винаги малко са ме притеснявали, изпълвали с недоверие. Има много пари в този спорт и не всичко е така както го виждаме, според мен. Но и мен Конър не ми харесва, поредния ирландски селяк.

Новините

Най-четените