Грийн се дъни заради Минет?

Издънката на вратаря на Англия Робърт Грийн срещу тима на САЩ в първия мач на британците на световното първенство може би се дължи на напрежението, на което е подложен той след раздялата с гаджето му - красивата Елизабет Минет.

Грийн вече се извини на британските фенове заради комедийното си изпълнение в събота, но краят на 20-месечната му връзка с манекенката може би му понася по-тежко от очакваното.

Грийн обаче твърди, че е загърбил проблемите си в личния живот и мисли само за футбол, като изпълнява стриктно всички указания на Фабио Капело.

"Робърт не е казал дали смята, че е взел правилното решение да се раздели с Елизабет", заяви негов приятел специално за The Mirror. "Двамата се разделиха преди около месец. Роб много трудно споделя такива неща, предпочита да ги таи в себе си, не иска да товари хората около него със собствените си проблеми."

Само преди два месеца Елизабет Минет - красивият канадски модел на бельо беше сред най-ентусиазираните фенове на английския национален отбор, дори планираше да пътува за ЮАР заедно с Грийн.

23-годишната красавица доскоро живее в къщата на вратаря на Уест Хем, но според съседите тя вече е изнесла целия си багаж оттам.

"Запознахме се с Робърт в Торонто, не си спомням какво точно ми каза, но ми направи впечатление британския му акцент. Тогава нямах представа кой е той. Двамата сме много близки", сподели преди двама месеца Елизабет през британската преса. "Нямам търпение да заминем за ЮАР, ще го подкрепям от трибуните, въпреки че още не е сигурно, че той ще е на вратата на Англия".

Агентът на Грийн Анди Евънс потвърди вчера за раздялата му с Елизабет, но е на мнение, че това не се е отразило на играта на Робърт.

"На практика нещата между тях приключиха доста по-отдавна", обясни Евънс. "Това не е проблем за Роб, той започна световното първенство психически и физически да е титуляр на вратата на Англия".

Вчера Грийн се извини на британските фенове заради гола, който допусна след удара на американския халф Клинт Демпси.

"На почивката се извиних на момчетата от тима, а след това по телевизията и на милионите наши почитатели", заяви Грийн в базата на Англия. "Важното е, че съм готов да продължа напред, за мен тази грешка не е проблем. Случва се на всеки на терена, вече съм на 30 години, знам как да се справям с такива проблеми. Знам, че ще съм изкупителната жертва на тима, така да бъде. Съжалявам много за всичко, но така стана. Просто трябва да продължим напред."

Въпреки грешката на Грийн, капитанът на Англия Стивън Джерард заяви, че тимът подкрепя напълно вратаря. "Не можем да критикуваме Робърт, топката е много коварна", заяви Стивън. "Той се извини, а ние му казахме да забрави това и да продължава напред, има още два мача от групата, така че имаме сериозни шансове."

Новините

Най-четените