Най-после погнаха Пол Скоулс

Темата за чистата игра и грубите нарушения в последно време е много модерна в английския футбол и миналият уикенд даде още доста поводи за размисъл. А феновете и специалистите, които гледаха срещите от турнира за Купата на ФА постоянно се питаха едно и също нещо:

„Как Пол Скоулс успя да избегне червения картон в събота?"

Ветеранът влезе като резерва и веднага успя да направи две ужасяващи влизания срещу играчи на Арсенал, малко преди мачът да свърши. В края на професионалната си футболна кариера Скоулс все още има отличен поглед върху развитието на играта и умее да дава точни пасове, но просто не умее да прецени момента, в който да се хвърли в краката на своите съперници.

И някак си успява да отърве картоните въпреки грубите влизания, които прави на терена. А публиката и част от медиите си казват с умиление: „Това е добрият стар Скоулси, пак се бори до последно."

Тони Каскарино, който има собствена колонка в The Times обаче не е на това мнение. Според него, с тази си игра Скоулс „опетнява добрата си репутация" и смята, че Пол ще остане в историята на Висшата лига като един от най-добрите, но и най-грубите играчи, като автор на поредица безумни влизания.

Естествено, за такава титла, свързана с много нарушения и хвърляне в краката на противника има още много претенденти, но Скоулс напоследък трупа черни точки.

Новините

Най-четените