Манчестър Юнайтед аут от турнира за Купата на Лигата

Отборът на Кристъл Палас стана последният полуфиналист в турнира за Купата на Лигата в Англия. В четвъртфинална среща от надпреварата тимът от Чемпиъншип спечели с 2:1 срещу Манчестър Юнайтед след продължения и изхвърли „червените дяволи".

Редовното време на срещата, играна на стадион „Олд Трафорд", завърши 1:1. Голът за Кристъл Палас бе дело на бившия футболист на Чарлтън и Нюкасъл Дарън Амброуз. Халфът препарира Бен Еймъс с отличен удар от над 20 метра, забил се в горния десен ъгъл зад стража на Ман Юнайтед. Само минути по-късно обаче Федерико Македа бе свален в наказателното поле и сам отбеляза последвалата дузпа, пращайки стража на лондончани в другия ъгъл.

В първото продължение точен отблизо с глава бе Глен Мъри, който засече центриране на Дарън Амброуз в наказателното поле. На телевизионните повторенията обаче се видя, че най-вероятно бранителят на гостите е бил в засада при центрирането.

Българинът Димитър Бербатов започна като титуляр в състава на Манчестър Юнайтед, но на полувремето бе заменен. Нападателят напусна терена заради контузия в глезена на десния крак. Заради проблемите още в средата на първото полувреме Бербатов получи медицинска помощ, но не успя да доиграе двубоя. На почивката на неговото място в игра влезе Рейвъл Морисън.

Още в мача с Бенфика от Шампионската лига преди около седмица Бербатов получи удар в коляното. Медиите на Острова пък информираха, че българинът е бил оставен извън групата през уикенда за мача с Нюкасъл заради контузия.

Новините

Най-четените