Намериха мъртъв мениджъра на Уелс

Селекционерът на Уелс Гари Спийд е бил открит мъртъв рано тази сутрин в дома си, съобщиха английските медии. Все още не е ясно каква е причината за трагичния инцидент и дали става дума за самоубийство от страна на Гари Спийд, или не. Повечето английски медии обаче твърдят, че версията за самоубийство е най-силно застъпена в полицейските доклади.

„В 7.08 сутринта в неделя, 27 ноември 2011-та година, полицията в Чешир получи съобщение за внезапна смърт в Хънтингтън, Честър. Полицаите намериха на мястото на инцидента тялото на 42-годишен мъж. След това бе потвърдено, че това е Гари Спийд. Няма съмнителни обстоятелства около смъртта," заяви говорител на полицията в Чешир.

"Футболната асоциация на Уелс с тъга съобщава за смъртта на националния селекционер Гари Спийд. Изразяваме съчувствието и съболезнованията си към семейството му", се казва в съобщение на федерацията на Уелс.

След като научи новината за инцидента, нападателят на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен, който живее близо до Спийд, написа в своя Туитър: "Просто не мога да повярвам на новината за Гари Спийд. Махнахме си един на друг преди няколко дни докато карахме децата на училище. Вцепенен съм".

В кариерата си като футболист Гари Спийд има 85 мача и 7 гола за националния отбор на Уелс, като е представлявал родината си цели 14 години. Обличал е екипите на Лийдс Юнайтед (248 мача), Евертън (58), Нюкасъл Юнайтед (213), Болтън (121) и Шефийлд Юнайтед (37). През миналата 2010 година той прекрати футболната си кариера и застана начело на последния си клуб - Шефийлд Юнайтед.

На 14 декември 2010 година Спийд пое националния отбор на Уелс и под негово ръководство тимът записва три победи в квалификациите за Евро 2012, побеждавайки Черна гора, Швейцария и България. Последният двубой, който тимът на Уелс изигра под ръководството на Спийд бе контролата с Норвегия през ноември, спечелена с 4:1.

Новините

Най-четените