Джокович изхвърли шампиона Федерер

Третият в световната ранглиста при тенисистите - Новак Джокович е първият финалист на Откритото първенство на Австралия - първи турнир от Големия шлем за годината. На полуфиналите Ноле би със 7:6, 7:5, 6:4 миналогодишния шампион Роджър Федерер.

Това е втори успех на сърбина над втория в световната ранглиста на тази фаза от Откритото първенство на Австралия. Първият бе през 2008 година, когато Джокович успя да спечели и титлата.

Ноле ще играе и втори пореден финал на турнир от Големия шлем след като в края на август 2010 г. той стигна до същата фаза на US Open. Неговият съперник в неделя ще бъде определен от сблъсъка между испанеца Давид Ферер и шотландеца Анди Мъри, които играят утре от 10,30 часа българско време.

При победа на шотландеца до финала в Мелбърн ще стигнат двмата най-добри в последните години след Федерер и Надал. Новак води с 4:3 успеха срещу Мъри, но британецът има три поредни победи, при това на твърди кортове.

За отпадналия днес Роджър Федерер това е четвъртият пореден турнир от Големия шлем, в който той ще остане без титла.

В предишните три - Откритите първенства на Франция, Великобритания и САЩ трофеят стана притежание на Рафаел Надал. Испанецът обаче отпадна още на четвъртфинал в Австралия след като получи контузия в сблъсъка си Давид Ферер.

За последно швейцарецът е оставал толкова дълго без трофей от Големия шлем в периода между „Уимбълдън" 2002 и „Ролан Гарос" 2003.

Срещата между Роджър и Новак днес продължи близо три часа. Двамата изиграха изключителни три сета, в който си разменяха възможностите за краен успех. И в трите обаче триумфира Джокович.

По време на двубоя силно изнервеният Федерер дори си позволяваше реплики към своя съперник. Освен това швейцарецът имаше претенции заради комуникация между Новак и неговия щаб, където бе и колежката на Ноле - Ана Иванович.

Новините

Най-четените