Амбицията на Митко и Нели, двама от четиримата управители на семейния сезонен ресторант "Багри", е освен да създадат култура на "добрата храна" у своите клиенти, да успеят да свържат директно клиента с производителя
Снимка: Николета Петкова
Нели някога е била суши готвач. След като преди няколко години с Димитър пътуват до Япония по време на медения месец, те осъзнават колко е важно за качеството на сушито продуктите да са местни.
Идеята за ресторанта се ражда именно в следствие на това прозрение, като двамата решават, че за България е много по-добре да се предлага местна кухня с чисти продукти, отколкото източна
Снимка: Николета Петкова
Димитър е в основата на младежката част на движението Slow Food Bulgaria - италианската организация, която подкрепя домашната кухня с чисти продукти - в противовес на "Fast food" културата
Снимка: Николета Петкова
В заведението могат да се видят така наречените "образователни пана", с продукти от съответните партньори на ресторанта - в случая "Семка"
Снимка: Николета Петкова
Хлябът в "Багри" е от "Братя Хлебари"
Снимка: Николета Петкова
Двамата братя имат наследствена малка ферма край град Белене, където отглеждат агнета и лозя
Снимка: Николета Петкова
"Багри" е строго семеен ресторант, в който се поощрява традиционното отношение към храната