Най-унизителните моменти за Манчестър Юнайтед в Европа

След две загуби в първите 4 мача в група "А" на турнира Лига Европа, Манчестър Юнайтед ще трябва да се потруди сериозно, за да се класира за следващата фаза на надпреварата.

Другата седмица "червените дяволи" приемат Фейенорд и ще се нуждаят от победа, за да изпреварят холандците в класирането преди последния кръг.

Юнайтед вероятно ще се пребори да излезе от групата, но поне за момента европейският кошмар на тима през 2016-а продължава.

През февруари бе допусната загуба от датския Мидтиланд, която впоследствие бе наваксана на реванша по убедителен начин, но на четвъртфиналите дойде разочарованието срещу вечния враг Ливърпул.

С три европейски титли (КЕШ и Шампионска лига), с КНК и Суперкупата на Европа, Манчестър Юнайтед има достатъчно славни моменти на Стария континент, но и доста унизителни.

Стоичков и Ромарио попиляха "дяволите" през 1994-а, въпреки че мнозина биха контрирали, че не е толкова срамно да паднеш от Барселона.

0:4 обаче си е 0:4...

Иберийският полуостров е доста негостоприемен за Юнайтед, чийто по-стари фенове помнят 0:5 и 0:4 и на север - в Португалия.

Вижте в галерията най-срамните загуби на 20-кратния първенец на Англия в европейските турнира.

Новините

Най-четените