Отписахте ли Сити? Недейте! 5 причини "гражданите" да отстранят Ливърпул

В европейските вечери "Анфийлд роуд" не се слави с гостоприемството си. Само преди седмица Манчестър Сити го изпита на гърба си.

От враждебното посрещане на автобуса до подигравателното му изпращане с вдигнати от "червените" фенове по три пръста на ръката - по един за всеки гол във вратата на Едерсон.

3:0 за Ливърпул се прие като истинска сензация. И най-смелите привърженици на мърсисайдци не вярваха, че любимците им ще имат подобна преднина след първия двубой.

Това обаче е факт и петкратният шампион на Европа докосва полуфиналите. Но срещу протегнатата ръка на мърсисайдци ще има разярен звяр, който ще се хвърли в атака от първата минута.

Обикновено при поражение с 0:3 в първия мач в турнирна битка загубилият се отписва. Но не и Манчестър Сити. Не и отборът, воден от амбицирания до краен предел Пеп Гуардиола.

"Само това беше, имаха 3 атаки за 18 минути, през останалото време бяхме страхотни", каза каталунецът след краха на "Анфийлд". В думите му се усещаше гняв и разочарование, но през изминалите дни мениджърът на "гражданите" не пропусна удобна възможност да припомни, че е загубена битка, но не и войната.

На пресконференцията преди реванша Пеп отново демонстрира оптимизъм и вяра в обрата. "Имаме изключителни играчи и създаваме безброй положения" - горе-долу това бе есенцията от брифинга на Гуардиола.

Личи си, че наистина вижда надежда и иска да я предаде и на звездите си.

Затова, ако вече сте отписали Сити, недейте да бързате. Армията на Пеп няма да развее бялото знаме без битка и е способна да се пребори за място сред полуфиналното каре.

Вижте в галерията пет причини това да е така.

Новините

Най-четените