Цял Египет трепери за Салах, министър върна надеждите на страната

Мохамед Салах може и да се възстанови навреме от контузията си и да играе на Световното първенство в Русия.

Звездата на египетския национален отбор се контузи в рамото по време на финала на Шампионската лига между Ливърпул и Реал Мадрид вчера и имаше опасения, че няма да може да играе на Мондиала.

Египетският спортен министър Халед Абдел Азиз обаче зарадва египетските фенове с публикация във Facebook профила си: "Салах има проблем с връзките в рамото, ако мога да преведа диагнозата на прост език. Очаква се неговото лечение да продължи две седмици. Медицинският щаб на националния ни отбор държи постоянна връзка с колегите си от Ливърпул, които направиха предварителните изследвания. Те изпратиха снимка от рентгена и ще координираме усилията ни за неговото възстановяване. Салах ще се присъедини към отбора ни в Италия след рехабилитацията и лечението в Ливърпул", написа министърът.

Мохамед Салах надмина всички очаквания в дебютния си сезон за Ливърпул и изнесе знаменита кампания, а на Световното първенство е голямата надежда на Египет за добро представяне. Съперници на отбора в групата са Уругвай, Русия и Саудитска Арабия.

Новините

Най-четените