6 причини ПСЖ да се страхува дори от сегашния "слаб" Реал

Пари Сен Жермен допусна втора загуба в Лига 1 след поражението с 1:2 от Олимпик Лион миналия уикенд.

Изключителен удар в 94-тата минута на резервата Мемфис Депай донесе победата на „хлапетата“, а загубата ще бъде щателно разгледана и анализирана от щаба на Реал Мадрид.

„Кралете“ приемат ПСЖ навръх Свети Валентин в първи 1/8-финален сблъсък в Шампионската лига. Реваншът в Париж е на 6 март.

И докато ПСЖ не успя да се справи с Лион (Неймар не взе участие поради контузия, а Мбапе напусна терена, след като също получи травма през първото полувреме), Реал Мадрид се развихри и изглежда, че излиза от дълбоката криза.

Тимът на Зинедин Зидан разби Депортиво Ла Коруня със 7:1 и най-накрая донесе малко радост на феновете на „Бернабеу“. Звездата на „белите“ Кристиано Роналдо вкара два от головете, а още два добави Гарет Бейл.

Карим Бензема бе посрещнат с освирквания от привържениците, когато се появи като резерва, но като изключим това, нещата в Реал изглежда, че вървят към по-добро.

Изоставането на „кралете“ от 19 точки до лидера Барселона в Примера изглежда непреодолимо и най-вероятно Реал ще впрегне всички сили в завоюването на трета поредна купа от Шампионската лига.

Дори в техния турнир обаче „кралете“ са неубедителни през този сезон и завършиха втори в групата си, позволявайки на Тотнъм да спечели лидерската позиция.

Така Реал трябваше да се изправи срещу един от спечелилите една от другите групи и това се оказа ПСЖ, воден от бившата звезда на Барселона Неймар.

Парижани изглеждат страховито. Само вижте с какви футболисти разполага Унай Емерик: Неймар, Мбапе, Единсон Кавани, Марко Верати, Анхел Ди Мария, Юлиян Дракслер, Хавиер Пасторе...

Но все пак ПСЖ е далеч от смазана машина и има доста слабости, които се виждат дори с просто око и могат да бъдат използвани от Реал в двата сблъсъка.

Вижте повече в галерията.

Новините

Най-четените