Здравейте,
Това е едно особено ухаещо пиле. Ако имате някой злояд вкъщи, просто сложете порцията пред него и оставате да подуши аромата, който се носи от чинията:))
Начин на приготвяне
В хаван или блендер смесете 3 скилидки чесън и листенцата на 1 клонка ромарин.
Посолете и намачкайте добре. Налейте 3-4 с.л. зехтин и разбъркайте добре.
Отделете внимателно кожата на пилето, посолете от всички страни и намажете добре в чесновата смес. Оставете да се овкуси за около 30 минути.
Нарежете всички зеленчуци на филийки с дебелина около 3 милиметра.
В съд за печене налейте 2-3 с.л. зехтин и сложете картофите.
Посолете, поръсете с малко розмарин и сложете пласт от морковите.
Добавете лука и останалите скилидки чесън без да ги режете.
Отново посолете и подправете с розмарин.
Завършете с пласт от гъбите. Полейте с малко зехтин и подредете парчетата месо.
Захлупете с капак и печете 30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Махнете капака, печете още 15 минути, а след това извадете месото.
Върнете зеленчуците за още около 10 минути, за да се запекат добре.
Разпределете зеленчуците в чинии за сервиране.
Отгоре сложете по 1 парче месо и клонка розмарин.
Добър апетит.