Южноафриканска компания предлага сладолед с патентовано мляко от буболечки
Снимка: Gourmet Grubb
Млякото от буболечки е стъпка в посока търсенето на ефективна алтернатива за нуждите от храна на нарастващото население на земята, както и отговор на критиките за нехуманното отношение към животните.
Снимка: Gourmet Grubb
„Буболечките са навсякъде, бръмчат в почти всяка част от земното кълбо. Около 2000 ядливи вида само чакат да изкушат небцето ви“, отбелязват в сайта си иноваторите от Gourmet Grubb.
Снимка: Gourmet Grubb
В магазина си в Кейптаун те предлагат различни ястия – например макаронени изделия от насекоми, крокети от нахут с черни ларви и хумус от червеи.
Снимка: Gourmet Grubb
Вкусът допада на някои непредубедени клиенти повече, отколкото този на традиционния сладолед. Ценни са и хранителните стойности на продуктите, тъй като насекомите имат високо съдържание на мазнини, протеини и минерали и не отстъпват на говеждото.