Седем от тях можете да видите в нашата галерия:
Лесен, но стоплящ и душата, и тялото коктейл с дъх на някои от най-уютните миризми като ябълка, канела и индийско орехче. В тенджера загрейте литър ябълков сок с чаена лъжичка канела, щедра щипка индийско орехче, щипка карамфил и малко ванилия/ ванилов екстракт. Когато сокът започне леко да къкри, свалете от огъня, разпределете в четири огнеупорни чаши и добавете тъмен ром.
Сладкият италиански коктейл може да придобие по-изненадващ вкус с някои малки промени. За този есенен вариант ви трябват сух вермут, хубава текила и Кампари в съотношение 1:1:1.
Смесвате напитките в шейкър, сипвате в ниски чаши и гарнирате с портокалови корички.
300 грама тъмен шоколад, четири чаши пълномаслено мляко, канела, ванилия и скромна щипка сол се загряват до пълно разтапяне и получаване на къкреща шоколадова смес. След това шоколадът се разсипва в чашите и в тях се долива бърбън. Коктейлът задължително се пие топъл, по желание - с пръчка канела за разбъркване.
Тук нещата до огромна степен зависят от фантазията ви, като задължителните съставки са бутилка сухо бяло вино, пресни смокини, чаша ябълков сайдер и мед. Всичко се разбърква във висока кана с лед и добавки по желание - резени ябълка, круша, канела, карамфил или пък звездовиден анасон.
Прибавете към любимата си текила четвърт чаена лъжичка канела, две супени лъжици лимонов сок и две супени лъжици захарен сироп, разбъркайте енергично в шейкър и се насладете на текилата по начин, по който не я познавате. Може те да променяте пропорциите според вкуса си и да добавите повече сироп или повече лимонов сок, но в никакъв случай не сменяйте или намалявайте канелата.
Добавете към чаша горещо силно кафе мляко, канела, кардамон, мед и тъмен ром. Отгоре имате свободата да гарнирате с още канела или сметана, а защо не и какао на прах.
За да зарадвате жадните си приятели, се снабдявате с ябълков сайдер, канела, индийско орехче и настърган джинджифил, които загрявате, но без да позволявате сместа да кипи. След това разсипвате в чаши и доливате с бърбън.