Тази темпераментна италианска красавица е едно от най-разпознаваемите лица в кулинарните среди. Няколко години води собствено шоу - Giada at Home - по телевизия Food Network, развива кетъринг бизнес - GDL Foods, и има звезда в Кулинарната зала на славата от Американската кулинарна федерация.
Минала през школата на елитното училище Le Cordon Bleu в Париж, тя първо иска да е сладкар. Но след завръщането си в САЩ, където е родена, работи в няколко елитни ресторанта, преди да започне да води собствено шоу за италианска кухня по Food Network. Интересното е, че телевизията получава критики, че е наела модел, вместо истински готвач за въпросното шоу. Не можем да кажем, че обвиненията са безпочвени, ако съдим по външния й вид, но сериозният й опит я прави съвсем истински кулинар.
Тя е водеща на кулинарно шоу, шеф-готвач, критик, има собствен сайт и канал в Youtube. Автор е на успешни кулинарни книги, продала е милиони копия от тях, а "Как да бъдеш богиня вкъщи" през 2000 г. й носи и наградата "Автор на годината" във Великобритания.
Стабилни доходи й носи и нейната собствена серия съдове за готвене Living Kitchen. Нейните умения я правят особено популярна на Острова, като работата й минава и през The Sunday Times, Channel 4, BBC Two и др.
В света на кулинарията тя е популярно име. Но не само с това, че умее да готви по-добре от милиони жени. Привлича внимание и със своите пищни форми, които далеч не се опитва да прикрие. А начинът, по който говори и флиртува с камерата, я прави особено очарователна.
Тази атрактивна дама е модел, телевизионен водещ и продуцент. Макар и с индийски произход, тя е родена и живее в Щатите, където и развива кариерата си като кулинар.
Освен че пише успешни и награждавани кулинарни книги, е домакин и на риалитито Top Chef, което привлича с особена сила погледите върху нейната красота извън кулинарните й умения. Преди това води поредицата Padma's Passport по американската кабелна телевизия Food Network. Води и няколко специални издания в Южна Индия и Испания на британското шоу за кулинарен туризъм Planet Food.
А относно външния й вид не можем да кажем повече от това, което говори тази снимка.
В Италия кулинарията се предава по наследство и не включва непременно четене на готварски книги и учене в елитно училище. Най-много тънкости на този занаят могат да се предадат от поколение на поколение. Така смята и Силвия Колока, която запознава любителите на домашната италианска кухня с тънкостите, научени от нейната собствена баба.
Животът на Колока е разделен между Италия и Австралия. Омъжена е за австралийския актьор Ричард Роксбърг, тя самата също се изявява като актриса. Преди това обаче е учила... оперно пеене. Макар да се занимава с актьорско майсторство и пеене обаче, страстта й към италианската кухня така и не угасва. Дава й воля в канала Wok X Pot в YouTube, където готви заедно с Марион Грасби. Предава тънкостите на италианската домашна и по 24 kitchen.
Тя е не само красива и не просто дъщерята на Ралф Лорън. Дилън Лорън умело съчетава модата и сладкарството и придава стил там, където се очаква да е вкусно.
Лорън създава своя уникален Candy Bar в Ню Йорк, определян като най-големия магазин за бонбони с впечатляващите над 7000 вида бонбони от цял свят. Мечтае да го направи, откакто е на 5 г., след като гледа "Уили Уонка и шоколадовата фабрика". Красавицата с австрийски и еврейски корени успява в начинанието си да "слее културата на модата, изкуството и поп бонбоните", както сама описва идеята си Лорън. Но освен сладкарството, тя не оставя по-назад и отношението си към света на модата. През 2007 г. влиза в "Топ 25 най-стилни нюйоркчани" на списание US Weekly. Ей такива си пожелаваме да всички сладкарки около нас.
Тя е собственик на няколко успешни ресторанта в американските градове Орландо, Сан Франциско, Хюстън и др. Зад миловидната ѝ външност на сладка блондинка се крие друг образ, който познават любителите на кулинарията. Сред тях тя си печели прозвището Железния шеф, след като бе жури и водещ в Iron Chef America.
Макар да е американка, тя обича гръцката кухня - да похапва и да готви. Докато върти успешния си бизнес с ресторантите, намира време и да води кулинарното шоу "Around the World in 80 Plates" по американската Bravo TV.
Тя е един от добрите примери за това, че един шеф може да бъде толкова успешен, колкото и красив.
Тя е една от спечелилите американското кулинарно съзтезание Top Chef. Родена в Южна Корея, но осиновена и израснала в Мичиган, тя развива афинитет не към американската или южнокорейската кухня, а към модерната френска, където вижда влиянието на италианската кухня. Посещава елитното училище Le Cordon Bleu в Чикаго, а победата в Top Chef ѝ осигурява място в елитен и реномиран френски ресторант в Бостън - Menton.
Това американско бижу има неизброимо количество готварски книги, издава собствено списание, води няколко кулинарни предавания и има многобройни отличия за работата си. Рейчъл Рей е разпознаваемо лице не само в Щатите, но и на други места в света, като не го дължи само на красивото си лице, а и на нюха си към успешния бизнес, както, разбира се, и на кулинарните си умения. Най-популярна е с шоуто си 30 Minute Meals, което има цели 29 сезона.
Тази красива млада дама си направи име в кулинарния свят, след като отвори своя ресторант Sorella в нюйоркския "Долен Ийст Сайд" на едва 23-годишна възраст. Разбира се, може би затова допринася и фактът, че семейството й управлява една от най-големите издателски корпорации в САЩ.
Тя е и най-младият участник, състезавал се в Iron Chef America и дори достига до полуфинала. Засега е оставила заниманието си като собственик на ресторанта, за да пътува по света, където смятаме, че само трупа още кулинарен опит.