Този коктейл е изключително лесен и с приятен черешов вкус. За една чаша ви трябват 100 милилитра хубаво уиски, по възможност – ръжено, и около 30-40 милилитра от сока на коктейлните череши. Няма нужда да минавате сместа през шейкър, можете просто да я налеете в ниска чаша и да разбъркате енергично. Добавяте лед и украса от коктейлни череши, а за още по-сладникав вкус можете да капнете и малко вермут.
Коктейлът е интересно съчетание между 100 милилитра светла бира, 100 милилитра доматен сок, няколко капки лют сос като табаско и сок от лайм или лимон. Доста напомня на мексиканската Мичелада, но тук няма сос Уорчестър и допълнително люти чушки. Нищо не ви пречи все пак да опитате и този вариант.
Комбинация за смелите любители на солените коктейли. Приготвя се като стандартно Блъди Мери, но към всяка чаша се прибавят и по една-две смачкани рибки аншоа. Те ще придадат още по-изразителен и пикантен вкус на коктейла, така че ако си падате по нестандартните съчетания, давайте смело напред към шейкъра, водката, доматения сок и буркана с аншоа.
Още един коктейл за храбрите домашни миксолози. За да го постигнете, наливате една чаша червено вино, правите си късо силно еспресо, поемате дълбоко дъх, и го изсипвате при виното. Разбърквате силно и бързо коктейла и се наслаждавате на внезапен прилив на топлина и енергия. Комбинацията си върви чудесно с подправки като щипка канела, карамфил и ванилия.
Ако имате портокали, които се чудите какво да правите, можете да си приготвите този свеж коктейл. За една чаша ви трябват около 70 милилитра уиски, 30 милилитра прясно изцеден портокалов сок и половин чаена лъжичка мед. Изсипвате съставките в шейкър с лед и разклащате здраво, за да се смесят добре. След това наливате коктейла в ниска чаша с лед и украсявате с резенчета портокал.
Това е една гореща афера между 70 милилитра текила, 150 милилитра ябълков сайдер и малко бита сметана най-отгоре. Можете да украсите с настъргано индийско орехче или канела.
Тук думата „гореща“ е в съвсем буквалния си смисъл. За коктейла са ви необходими 50 милилитра бърбън или уиски, чаена лъжичка мед, около 100 милилитра прясно изцеден лимонов сок и около 200 милилитра гореща вода. Всичко това се миксира в огнеупорна чаша, а за повече разкош можете да добавите пръчка канела за разбъркването.