Защо Моуриньо отиде до Челси да си обръсне главата?

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо е суеверен човек. Португалецът знае, че освен всичко друго, той и Тотнъм ще се нуждаят и от късмет, за да се доберат до топ 4 и място в Шампионската лига догодина. И по време на двуседмичната зимна пауза в Премиършип Специалния обръсна главата си "нула номер".

Какво общо имат двете неща ли?

Това не е първият случай, в който Жозе маха косата от главата си. Интересното е, че има много добър актив от победи с тази прическа, така че феновете на "шпорите" могат да са оптимисти за близкото бъдеще.

През сезон 2006/07 година Моуриньо постигна девет победи в 11 мача от началото на сезона с Челси в период, в който бе "нула номер".

Седем години по-късно, отново в Челси, се прости с косата си и последваха осем победи в 10 мача.

Прическата му не е от най-сложните, но португалецът посети известния стилист Хакс Оскар в район Челси, с когото се познава отлично.

Много скоро след това общата им снимка обиколи социалните мрежи, а интерпретациите бяха всякакви.

За Тотнъм предстои гостуване на Астън Вила във Висшата лига на 16 февруари, а няколко дни след това е двубоят с германския Лайпциг в Шампионската лига.

А ако в следващите дни някъде ви попадне цитат на Моуриньо, че обръсната му глава няма нищо общо с футбола и резултатите, просто не му вярвайте.

Новините

Най-четените