Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Любимото ястие на Кристиано Роналдо и как да си го приготвите

Любимото ястие на Кристиано Роналдо и как да си го приготвите Снимка: Getty Images

През февруари Кристиано Роналдо навърши 40 години, но продължава да бележи гол след гол в Саудитска Арабия и мечтае да изведе родината си Португалия на финалите на Мондиал 2026.

Професионалната му кариера започна в Спортинг Лисабон през 2002-ра, когато бе само на 17 г., което означава, че се подвизава по световните терени вече цели 22 години.

Освен изключителния професионализъм и редовните тренировки, другата тайна на Роналдо е здравословното хранене.

Португалската суперзвезда следва стриктен хранителен режим с богати на протеин храни и радикално ниско съдържание на захар.

Диетата му се състои от полезни мазнини, разумно количество въглехидрати и богато разнообразие от пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци.

40-годишният Кристиано консумира алкохол рядко - по малко и само със специален повод.

Когато вечеря навън, Кристиано обикновено поръчваме печено месо или салата. Най-любимото му ястие обаче е традиционно португалско ястие, което майка му често приготвя.

Името му е Бакаляу а браш (Bacalhau à brás) и се приготвя с риба треска, лук, картофи, яйца и маслини.

Ето и една примерна рецепта:

Нужни продукти (за 5-6 порции):

  • 500 гр осолена риба треска на парчета
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 250 гр картофен чипс
  • 5 големи яйца
  • 20-25 бр. черни маслини
  • 2 с.л. зехтин
  • Даринов лист
  • Няколко стръка магданоз

Начин на приготвяне:

  1. Рибата се обезсолява в съд с вода. Оставя се в хладилник в продължение на три дни, като водата се сменя по три-четири пъти на ден, за да може треската да се обезсоли почти напълно.
  2. Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме в зехтина. Обезсолената риба се отцежда и се добавя към лука, заедно със ситно нарязания чесън, дафиновия лист и малко черен пипер. Оставя се на тих огън за пет-десет минути, докато изври водата.
  3. Добавя се картофеният чипс и се разбърква добре.
  4. Яйцата се разбиват и се добавят в тенджерата. Готви се на тих огън още минута-две.
  5. Добавят се маслините и яденето се сваля от котлона.
  6. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и се сервира веднага.
Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените