Как го правят във Фабрика "Дъга" (вижте още в галерията)
Едноименното списание е основно вдъхновение за името на проекта "Фабрика Дъга"
Някои от яденетата се приготвят на място пред публика
Интериорът е на архитектите от Funkt
Единственото пържено ядене във "Фабрика Дъга" са мекиците. Иначе готвачите категорично предпочитат печенето пред пърженето
Сандвичи, салати и част от дневното меню - сотирани зеленчуци
Процедурата е дълга и изисква доста търпение
Около 6 часа са необходими за приготвянето на кана "студено" кафе
Кафеварката Chemex почти не е променила дизайна си от създаването си и наподобява пясъчен часовник с дървена яка вързана с каишка от сурова кожа
Никола показва и как се приготвя кафе тип "хемекс", като предварително напоява филтърната хартия с минерална вода
Височината и силата на сипване също е от значение за филтърното кафе
Ако кафето е светлокафяво на цвят - значи не е препечено, а това е повече от добре, защото са запазени всичките му вкусови качества. Не-препеченото кафе обаче е по-трудно за съхраняване и по-нетрайно, което го прави и не толкова желано за масова търговия
Обедно меню: бюрек с мляно месо и зеленчуци
Аналогов фотоапарат - част от интериора
Различни видове кани за филтърно кафе
Професионалната машина за еспресо, използвана в "Фабриката" е сред най-качествените на пазара