Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Фабрика Дъга: Забравете за горчивото кафе

Как го правят във Фабрика "Дъга" (вижте още в галерията) Снимка: Николай Неков
Как го правят във Фабрика "Дъга" (вижте още в галерията)

Едноименното списание е основно вдъхновение за името на проекта "Фабрика Дъга"
Едноименното списание е основно вдъхновение за името на проекта "Фабрика Дъга"

Някои от яденетата се приготвят на място пред публика
Някои от яденетата се приготвят на място пред публика

Интериорът е на архитектите от Funkt
Интериорът е на архитектите от Funkt

Единственото пържено ядене във  "Фабрика Дъга" са мекиците. Иначе готвачите категорично предпочитат печенето пред пърженето
Единственото пържено ядене във "Фабрика Дъга" са мекиците. Иначе готвачите категорично предпочитат печенето пред пърженето

Сандвичи, салати и част от дневното меню - сотирани зеленчуци
Сандвичи, салати и част от дневното меню - сотирани зеленчуци

Процедурата е дълга и изисква доста търпение
Процедурата е дълга и изисква доста търпение

Около 6 часа са необходими за приготвянето на кана "студено" кафе
Около 6 часа са необходими за приготвянето на кана "студено" кафе

Кафеварката Chemex почти не е променила дизайна си от създаването си и наподобява пясъчен часовник с дървена яка вързана с каишка от сурова кожа
Кафеварката Chemex почти не е променила дизайна си от създаването си и наподобява пясъчен часовник с дървена яка вързана с каишка от сурова кожа

Никола показва и как се приготвя кафе тип "хемекс", като предварително напоява филтърната хартия с минерална вода
Никола показва и как се приготвя кафе тип "хемекс", като предварително напоява филтърната хартия с минерална вода

Височината и силата на сипване също е от значение за филтърното кафе
Височината и силата на сипване също е от значение за филтърното кафе

Ако кафето е светлокафяво на цвят - значи не е препечено, а това е повече от добре, защото са запазени всичките му вкусови качества. Не-препеченото кафе обаче е по-трудно за съхраняване и по-нетрайно, което го прави и не толкова желано за масова търговия
Ако кафето е светлокафяво на цвят - значи не е препечено, а това е повече от добре, защото са запазени всичките му вкусови качества. Не-препеченото кафе обаче е по-трудно за съхраняване и по-нетрайно, което го прави и не толкова желано за масова търговия

Обедно меню: бюрек с мляно месо и зеленчуци
Обедно меню: бюрек с мляно месо и зеленчуци

Аналогов фотоапарат - част от интериора
Аналогов фотоапарат - част от интериора

Различни видове кани за филтърно кафе
Различни видове кани за филтърно кафе

Професионалната машина за еспресо, използвана в "Фабриката" е сред най-качествените на пазара
Професионалната машина за еспресо, използвана в "Фабриката" е сред най-качествените на пазара

Никола приготвя капучино
Никола приготвя капучино

Резултатът
Резултатът