Херо напусна Лудогорец

Димитър Димитров напуска Лудогорец. Това стана ясно на специално свикана пресконференция, на която специалистът не присъства.

Лудогорец и Херо се разделят след само един сезон заедно.

Димитров пое „орлите“ в средата на август 2017 година, наследявайки на поста Георги Дерменджиев, който напусна, след като загуби финала за Купата на България от Ботев Пловдив след изпълнение на дузпи.

В единственият си сезон с Лудогорец Херо изведе разградчани до седма поредна титла на България, игра 1/16-финали в Лига Европа, където отпадна от Милан и 1/4-финали за Купата на България, където бе отстранен от ЦСКА-София.

Решението за оставката на Херо идва след новината, че Лудогорец ще назначи Пауло Аутуори за главен мениджър на клуба.

Като треньор, Аутуори е водил почти всички големи бразилски отбори, а във визитката си има още периоди начело за кратко на португалските Бенфика (4 мача), Маритимо (6 мача) и Витория Гимараеш (4 мача).

61-годишният специалист печели на два пъти Копа Либертадорес – с Крузейро през 1996/97 и със Сао Пауло през 2004/05. Става шампион на Бразилия с Ботафого за 1994/95 и има спечелено Световно клубно първенство през 2006 г., където на финала побеждава Барселона с 1:0.

За последно Аутуори е бил спортен директор на Флуминензе, а от края на май е без работа.

#1 Дарби 06.06.2018 в 17:22:08

Седем пъти Лудогорец е шампион (2011-201, като ми се струва, че това става все при български старши треньори: Петев, Стойчо Стоев, Дерменджиев и последен - Херо. Да ме извинява Домусчиев, но такава подигравка с български граждани не съм виждал отдавна. Всички искат да се надграждат и развиват. Нека да видим Лудогорец как ще стане шампион при чужденец.

Новините

Най-четените