Българите със звездни мачове преди Стоичков и Бербатов

Със снощното си шоу Димитър Бербатов влезе в списъка на малцината големи български футболисти, имали честта да организират такъв мач.

Да ти дойдат на крака толкова много световни звезди, да получиш уважението на цяла България – за това трябва наистина да си бил много голям. Не само на терена, а и извън него…

Всъщност запитвали ли сте се колко наши играчи, преди последните двама – Бербатов и Стоичков, са били удостоявани с подобна чест? Списъкът съвсем не е дълъг, напротив.

Велики футболисти като Димитър Якимов, Петър Жеков, Димитър Пенев, Павел Панов, Наско Сираков и кои ли още не, така и не бяха подобаващо изпратени в края на кариерите им. Най-много да получат по един букет в последния им мач и толкова.

Не бяха почетени и по-късно, какъвто беше случаят със Стоичков. А най-големият талант и любимец на синята публика Георги Соколов навремето се оплакваше, че от Левски не са се сетили дори една картичка да му пратят по пощата по случай 50-ата му годишнина…

Очевидно трябва да си много, много специален, за да бъдеш удостоен с подобна чест.

Вижте в галерията останалите български звезди, за които бяха организирани подобни мачове преди тези на Бербатов и Стоичков.

Новините

Най-четените