Синът на Ценко Чоков ще бъде съден за лека телесна повреда

Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу сина на кмета на с. Галиче Ценко Чоков - Мартин. 18-годишният кметски син е обвинен, че е нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди на година по-възрастния от него Радослав Илиев. Инцидентът е станал на 12 януари на улица в Галиче.

"Пострадалият бил застигнат от джип, управляван от Мартин Чоков. Без никаква причина обвиняемият е започнал да обижда Илиев, акцентирайки на етническия му произход. След това слязъл от колата и му нанесъл удари в лицето с юмрук. Радослав Илиев паднал по гръб, удряйки главата в тилната част в камък. Чоков имал намерение да извади бухалка от автомобила си, за да продължи побоя, но тези негови действия били спрени от возещия се в колата негов приятел", пише в съобщението на прокуратурата.

Според експертизата по делото заради побоя Илиев "е получил ограничено линейно счупване на тилната кост в дясно с надлежащ оток на меките тъкани, дискретен кръвоизлив под меките мозъчни обвивки с оток, както и оток на дясна буза". Чоков не се признава за виновен. Заради опасения за натиск от страна на кмета Ценко Чоков, Илиев и семейството му са с охрана.

Мартин Чоков е с мярка за неотклонение - парична гаранция от 2000 лв., а това не е единственият обвинителен акт срещу него. В районния съд в Бяла Слатина е внесен още един за телесна повреда по хулигански подбуди. Кметският син е осъждан условно, като побоят срещу Илиев е в рамките на изпитателния срок на условното наказание.

След като случаят със сина на кмета на Галиче попадна в полезрението на медиите, в края на януари главният прокурор Сотир Цацаров разпореди да се извърши проверка на управлението на Ценко Чоков.

Новините

Най-четените