24 посолства подкрепиха Sofia Pride 2018

Двадесет и четири дипломатически представителства в България подкрепиха Sofia Pride 2018 - единадесетото издание на шествието в защита правата на LGBTI хората, което ще се състои на 9 юни в столицата.

"Зачитането на човешките права, включително справедливост, равенство, недискриминация, както и свобода на изразяване и върховенство на закона, са основите, на които се градят демократичните държави. Тези права и закрила следва да са еднакво приложими и за LGBTI хората. За съжаление все още в много държави има дискриминация. Макар и да приветстваме положителните промени на международно и национално ниво в борбата срещу насилието и дискриминацията, основани на сексуална ориентация и полова идентичност, изразяваме в същото време сериозна загриженост за актове на насилие, реч на омразата и дискриминация във всички части на света, извършени срещу лица заради тяхната сексуална ориентация или полова идентичност. Отхвърляме и заклеймяваме всякаква форма на дискриминация на основата на тези признаци, която е несъвместима с клаузите на съответните международноправни документи в рамките на Обединените нации, Съвета на Европа и Европейския съюз", се казва в общото послание на дипломатите.

Те призовават всички "да се възползват от възможността да подкрепят и защитят тези ценности и да се включат в шествието, като приемат LGBTI хората като равни граждани, без предразсъдъци и дискриминация".

Посланието е подписано от Роланд Хаузер (посланик на Австрия в България), Катлийн Лоуган (посланик на Австралия), Франсоа Бонтан (посланик на Белгия), Ана Мария Сампайо Фернандес (посланик на Бразилия), Кевин Хамилтън (посланик на Канада), Лйерка Алайбег (посланик на Хърватия), Ставрос Августидис (посланик на Кипър), Сьорен Якобсен (посланик на Дания), Пайви Блинникка (посланик на Финландия), Ерик Льобедел (посланик на Франция), Херберт Салбер (посланик на Германия), Майкъл Форбс (посланик на Ирландия), Ирит Лилиан (посланик на Израел), Стефано Балди (посланик на Италия), Роналд Дофинг (посланик на Люксембург), Берендина Мария тен Тъшър (посланик на Нидерландия), Грегъри Майкъл Андрюс (посланик на Нова Зеландия), Лиз Николин Клевен Гревстад (посланик на Норвегия), Ванеса Калверт (посланик на Южна Африка), Луиз Бергхолм (посланик на Швеция), Денис Кнобел (посланик на Швейцария), Хавиер Перес-Грифо (посланик на Испания), Ема Хопкинс (посланик на Великобритания), Ерик Сет Рубин (посланик на САЩ).

Общата декларация е подкрепена още от Мария Хесус Конде от представителството на УНИЦЕФ, Матайс Льо Рут от Върховния комисариат на ООН за бежанците, и Даниел Кадик от фондация "Фридрих Науман".

#1 jens xp 09.06.2018 в 07:15:37

И с тази подкрепа ще си останат..... Ние, нормалните хора, МНОЗИНСТВОТО, презираме и се отвращаваме от тази дегенератска измет!

#2 dedo adji 09.06.2018 в 08:28:59

Посраници изпратили посрание. Да си го намажат прайдерите, къдети им е сладко.

#3 libro 09.06.2018 в 09:57:46

На някои хора са им криви педалите, на същите са им криви арабите, на същите са им криви циганите Само не моа да разбера, що се имат за нормални тези същества, чиято крива ракета все се зачуква в някой педал, циганин или арабин (под секрет ви казвам, че те са манафи ) шшшшшшт!!!! Още нещо под тайна - тази традиция с парадите го е почнала една известна КУРВА (под секрет, така я нарекох за да не дозадръстя някой задръстен манаф). През 11 век наща отворенячка Годайва гола голеничка (под секрет - не е имала нужда от пластика кат сегашните сплескани кифли ) минала през Ковънтри, GB. През този период обратните ташаци са се правили на мутри, слагали са си кръстове и са отлитали към арабските държави, ама са били криви ракети и са обърквали посоката, та затова Саладинчо ги е опраскал накрая Свободата си е моя тема и няма да я закачате Как искат да се разхождат, да го правят, мен не ме засяга, не мога да разбера манафите що се дървят Помнете 5ти ноември (под секрет – кривите манафи не знаят какво е станало тогава , това ще си го запазиме в тайна, но е наложително да ги освободим от вътрешните задръжки, тъй като свободата е велико творение, което кривите комунисти потискаха с Белене… шшшш, не е за АЕЦа ) Мили, скъпи другари, другарки и среден род (ние го имаме от средновековието, а в GB още го няма, тъй че в някои отношения сме по свободни) , имам предложение към Вас ( уважително) : АКО МАЛКОТО ВИ КРИВО ЗЪРНО Е ПОЧНАЛО ДА СЕ ВТВЪРДЯВА, ЩО НЕ ОТСКОЧИТЕ ДО ЦЕНТЪРА Препоръчвам го горещо Днешните, български педали са по задръстени от средновековните и няма шанс някой от тях да мине гол по Витошка (не за друго, ама са толкова разплути и треба да събират пари за пластика ) Лейдито от 11 в. никога не е изневерявала на мъжа си, а реколтата ни са разцепени и няма да го направят на Витошка, ама в първата пряка ще имат биберон за кеф и удоволствие!!! Напредддддддддддддддддд Май, изчезнаха.... Ай, че скука...

#5 Алилуйщина 09.06.2018 в 12:25:38

Моята позиция е също ПРОТИВ! Така и не разбирам какво се манифестира на тези прайдове. Тук на никой не му дреме, че някой се праска със същия пол... А може би това е проблемът? Нито един закон в България не ограничава правата на хората с "нетрадиционна" сексуална ориентация. Равенството пред закона е конституционно гарантирано за всички български граждани в конституцията.Равенството пред закона обаче означава равни права при равни условия. Провеждането на "гей парад" и искането да бъдеш уважаван по причина на сексуалната ти ориентация е искане за привилегировано третиране. По този начин се накърняват чувствата на хората с хетеросексуална ориентация, а това е дискриминация спрямо тях. Въпросът е, докъде се простира либералната демокрация? Тя дава правото и свободата на всеки да бъде себе си. Но когато на някого това не му стига, поиска повече и реши агресивно да навлезе в личното пространство на другите, това вече не е негова свобода, а "културен" взлом и социално насилие спрямо общностите с друго мнение.

#6 GETI 09.06.2018 в 15:22:20

естественно, че твърдо против! ние нямаме нито такава култура, обичаи, нрави, в историята ни липсват такива извращения, нито имаме такова разбиране.тази декларация дискриминира цяла една държава, заради няколко сбъркани педераса. и защо по време на зверска демографска криза се рекламира педерастията?! та това си е престъпление, откъдето и да го погледнеш. зорлем ни коват пирони в ковчега...

Новините

Най-четените