Проф. Константинов се върна в "Информационно обслужване"

Бившият шеф на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов се завърна начело на Съвета на директорите на дружеството. От публикувана на сайта на компанията информация става ясно, че от 5 януари тази година математикът е назначен за председател, а за негов заместник е определен Валери Борисов, който отговаряше за въпросите на електронното правителство като заместник-министър в първия кабинет "Борисов".

Останалите членове на ръководството на " Информационно обслужване" са Валентина Недялкова, Юлияна Калчева и Ивайло Филипов, който е и изпълнителен директор.

Проф. Константинов подаде оставка през март 2013 година, след като различни партии поискаха уволнението му заради про-ГЕРБ изказване. По време на служебния кабинет на Марин Райков след оставката на Бойко Борисов като премиер, Михаил Константинов изказа публично партийните си пристрастия, с което постави под съмнение резултатите от преброяването на изборите.

"Ако алтернативната на ГЕРБ е тройната коалиция, ще стори всичко необходимо, това да не се случи", каза Константинов. Тогава той получи публично порицание и от Райков, според когото хора на публични държавни длъжности не трябва да обявяват партийните си пристрастия.

Новините

Най-четените