Скандалът "Куйович" доведе до оставка в Софийския затвор

Политическият скандал след повторния арест на затворника Будимир Куйович доведе до оставка на временния ръководител на Централния софийски затвор Десислав Трайков.

Куйович беше задържан на АМ "Тракия" от пътни полицаи, след като е спрян за шофиране с превишена скорост и се е легитимирал с фалшива книжка. Арестът е извършен по време на годишната му почивка от затворническото общежитие в Казичене, която заслужил заради положен труд. Той беше осъден на 16 години затвор заради трафик на дрога.

Десислав Трайков е подал заявление до министъра на правосъдието Данаил Кирилов, в което настоява да бъде освободен от длъжност.

Повод за решението му е критичният тон на бившия вътрешен министър Румен Петков (2005-2008), който уличи затворническите власти в тенденциозно безконтролно отношение към осъдения черногорски гражданин. Петков поиска още разсекретяване на делото срещу Куйович и призова премиера Бойко Борисов да уволни Трайков, като обяви, че ще го смята за "съучастник" в разбирането му за "наркопроизводителите и ползвателите на фалшиви документи".

В отговора си Десислав Трайков посочва, че "нито аз съм сменял режима (на наказанието на Куйович, б.р.) от строг на общ, нито аз съм направил общежитието от отворен тип".

"Нямам идея откъде и как г-н Румен Петков опетни името ми. Това поведение не е характерно за политик от подобен ранг. Аз заставам зад всичките си думи и дела. Бих поканил г-н Петков на територията на затвора, и да преценим обстоятелствата", казва още Десислав Трайков, цитиран от "Дарик".

Тагове: новини, news
#2 dedo adji 31.08.2019 в 08:51:40

Не един директор, а цялата система е за смяна. Наркотрафикант на облекчен режим е подигравка със здравия разум. В Малайзия ги бесят. Не за оставка, а за дисциплинарно уволнение и съд е тоя, който му е издал шофьорската книжка.

#3 VK 31.08.2019 в 13:11:53

Един от тях е пожарникаря боко, който отговаряше в един период от ченгеджийско-мутренската си кариера за каналите, протекцията и безпроблемния трафик на амфетамини през България. _____________ Доказателства?

Новините

Най-четените