КЕВР назначи проверка в "Топлофикация София" ЕАД

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов назначи извънредна проверка в "Топлофикация София" ЕАД във връзка с продължителната авария и липсата на топлоенергия в топлопреносната мрежа в редица квартали на столицата.

Проверката, която е назначена със заповед от 10.02.2017 на енергийния регулатор цели да установи дали са налице нарушения на издадената на дружеството лиценция за пренос на топлинна енергия, както и на лицензията за дейността производство на електрическа и топлинна енергия.

След приключване на проверката, ще бъде изготвен доклад по реда на Закона за енергетиката, след което КЕВР ще обяви резултатите.

При установени нарушения на лицензионните задължения от страна на дружеството, КЕВР ще предприеме предвидените в Закона за енергетиката административно-наказателни и принудителни административни мерки, съобщават от регулатора.

 

#1 Иванчо 11.02.2017 в 03:40:12

И какво от това ? Четвърт век хората плащат разни неща , но не и това , което са консумирали . Лъжат ги с тъй нареченото " дялово разпределение " . В апартамента влиза стандартно топла (60 гр. ) вода през водомер за топла вода . От апартамента излиза охладена до Х гр. вода през втори водомер за топла вода Разликата м/у двата водомера е разходваната топла вода за миене , къпане и пране и се плаща по определената за топла вода цена . На изходящата вода има термо датчик , който отчита с колко гр. е охладена влезналата 60 градусова вода независимо през колко радиатори минава . Изходящият водомер и термодатчикът са хардуерно и софтуерно свързани и пресмятат колко топлина е излязла от апартамента обратно в сградната инсталация . Като се извади това количество топлина от количеството влязло в апартамента се получава това , което е изразходвано и трябва да се плати по установената единична цена за единица количество топлина , а не за температурни разлики и тинтири минтири . Могат , но не искат . Енергийното котило на БСП - Р.Овч.

Новините

Най-четените