Пъчковци сме

Националният ни волейболен отбор победи вчера Германия с 3:1 в мач от европейския шампионат в Чехия. С тази победа България си осигури двубой с фаворит номер 1 на шампионата - Русия.

Това можеше да бъде избегнато, ако бяхме записали тактическа загуба, но ние показахме спортен морал и спечелихме. Защо? Един мой колега използва една много хубава дума пъчковци.

Пъчковци сме ние, българите, пъчим се, показваме сме колко сме морални, колко сме куул и накрая ще гледаме финалите по телевизията. Печелим битки, а не войни.

България се подготвя за европейското първенство в Прага от няколко месеца. И сега толкова много усилия най-вероятно ще отидат на вятъра, защото сме пъчковци - да се покажем.

Една война, каквато е всъщност е шампионатът в Чехия, включва тактически прийоми, които могат да бъдат и загуба в определен момент. Важна е крайната цел - в нашия случай участие във финала.

Поляците, които хич и не им дреме за морала, загубиха и сега най-вероятно ще играят на финала с Русия, ако ние не направим някакво чудо и не победим руснаците. Ако това стане, се извинявам, защото явно това е била тактиката (между другото, сме единственият отбор, който победи Русия през тази година).

Но, въпреки всичко смятам, че е хубаво да се мисли за войната, а не за битката, особено когато става въпрос за най-успешния отбор на България.

#3 strawsPulledAtRandom 13.09.2011 в 17:09:43

Пораженческо мислене на дребна душица. Гледай футбол, там допускаме колкото искаш тактически загуби. Дано ти е кеф да си пиеш бирата, докато зяпаш тактическа загуба. Заради такива хора спортът през последните десетилетия се е превърнал в машина за пари, а не в зрелище и емоция. Затова много отдавна не гледам спорт. Ти и твоят приятел сте бъдещето. Шастлив ли си?

#6 kakao 13.09.2011 в 18:44:37

Срам ме е заради такива мишки като авторчето! И се радвам, че все още има нормални хора за които себеуважението не е въпрос на пъчене, а просто черта от характера.

#7 Mihail Markov 13.09.2011 в 19:55:03

Г-н Авторе, Първата ми реакция беше да Ви тегля една такава брутална псувня, но се отказах. Предполагам че и материали Ви е написан с точно тази цел. Поредното "лайно" от поредния псевдо журналист в България! То и името случайно или не съставено от имената на двама от футболните треньори, водили нацианлният ни отбор. Този сайт за пореден път доказа че става сцена на невероятно ограничени хора. Аз лично съм горд с отбора по волейбол. Можем и да загубим, но за пореден път доказахме че имаме морал. Такива спортисти и хора ме карат да се чувствам горд от това че съм Българин. За разлика от автора на горните редове. Авторе, желая Виедна спокойна вечер, и дано живота Ви, стане малко по-хубав и смислен в деня в който паднем ЕВНТУАЛНО от Русия. Хайде и да сте жив и здрав (или жива и здрава, не съм сигурен за пола Ви).

#8 Гризли 13.09.2011 в 19:57:58

Историята се пише от победителите! Само че в някои случаи е по-добре да си победен... Поне аз предпочитам да съм паднал с обути гащи, отколкото изправен, но с гащи около глезените! И на световното през 94-та паднахме тотално от Шведите (не без известна помощ и от съдията, разбира се), но това не ни пречи това да е най-големият ни футболен успех! Какъвто най-вероятно повече никога няма да имаме с купен и тактически пресметнат футбол като нашия! Така че се радвам, че победихме в този мач и не се оставихме да паднем с 3:0!!! Само като си представя три гейма опити за забивки в аут-а и блокове винаги на грешното място и ми се повръща! Срещу Русия ще е трудно, определено! Може и да загубим, но дори и да е така поне ще е с честна игра и ще сме направили най-доброто, на което сме способни! Жалко за статията, жалко за мисленето на автора! Единствените малки поводи за гордост са спортни победи, а пораженческото мислене продължава да ражда такива "статии"....

#11 Lamiata 14.09.2011 в 02:56:19

Евала, че не сме паднали умишлено, но решението е да се смени регламента по някакъв начин. Прекалено често се стига до подобни ситуации...

#13 lele male 14.09.2011 в 10:02:31

Браво на нашите момчета!!! Ще играем с Русия и ако победим - СУПЕР СМЕ, а ако паднем - съдията е виновен! Ами тъй де - свири в полза на Руската волейболна федерация, защото ТЯ е спонсор ... все пак

#14 KingoftheROAD 14.09.2011 в 11:36:34

Хакуна матата - Живей свободно

#15 Anonymous 14.09.2011 в 11:46:31

Войни, стратегии ... биеш на ред и това е... дали ще победим на четвъртфинал русия или някоя друга държава няма значение

#16 darcas 14.09.2011 в 12:07:16

Никой истински спортист няма да си плюе на труда, спортменството и честта и да играе за загуба. Спорта не е сметки и врътки, а борба на характери.

#17 Оня Дето Го Трият 14.09.2011 в 12:21:46

Повечето от вас ги тресе някакво патриотарство, а май от спорт хабер си нямат В спорта си има и стратегия и стратегически загуби, с цел пестене на сили и възползване от регламента. Нямаше да се изложим по този начин. Това и най-големите го правят по всякакви състезания.... Все едно някой маратонец на 42 км. да го караш от първия до последния километър да тича на спринт като луд, за да покаже колко велик патриот е

#18 YOLE 14.09.2011 в 13:28:02

Когато преследваш първото място , няма значение кога ще срещнеш фаворита . За да докажеш , че си най-добрия , не трябва да те е страх от никого .

#19 Оня Дето Го Трият 14.09.2011 в 14:02:31

Ако си 10 пъти по-силен от другите, сигурно е така. При сравнително изравнени възможности, други фактори си оказват влиянието......викат им стратегия и тактика

#20 YOLE 14.09.2011 в 14:50:16

Финалът може би е цел на чиновниците в родния ни волейбол , но не и на състезателите . А да покажеш , че не те е страх , също е стратегия и тактика .

Новините

Най-четените