Би ли дал 3 паунда...

Кметът на София Йорданка Фандъкова пак каза пак твърдо пак, че ще намали броя на бездомните кучета.

Ееее, стига вече. Никакво рационално мислене.

Проблемът с кучетата може да се реши за месец. С цел да се насърчи заетостта, се обявява месец на лова на бездомни кучета - 3 лева на глава. Тъкмо за ромите.

После, питате, какво да се прави с кучетата? Ами карат се в някоя от изоставените от армията казарми, дето се чудят какво да ги правят. Там да ги поемат от НПО-ата, като задължително ги кастрират. Може доброволци, които да се подберат измежду ухапаните от тях, останали живи, да контролират процеса. Гражданският контрол е важен.

После? После да вземат част от тях да ги обучат за кучета-стражи. Бездруго няма кой да пази селата, нито пък бъгаро-гръцката граница, дето често я пресичат разни говеда и разнасят шап и други болести.

Вместо да дават пари и да наемат частни охранители, бабите и дядовците може с тези разходи да хранят песовете. А парите за обучението на кучетата да се вземат от бюджета на "Екоравновесие" - бездруго не вършат нищо. Или от трите паунда, събрани от мекосърдечни британци (виж вдясно).

Агресивните няма да ги даваме в Австрия за осиновяване, макар и да ги искат. Пари може да изкара общината от агресията им, стига да е правилно насочена. Кучешки боеве - народът иска зрелища, само чалгата не стига, малко кръв ще свърши работа.

Кучешки боеве в "Арена Армеец". Трябва да се оползотворява залата. Плюс залагания.

Като гладиаторски борби, но по-хуманно, щото няма да е с хуманоиди, а с по-низши същества. Столичната община ще прибира 35% от приходите.

Някой вече рисува със сигурност плакатче с кървави ръце. Айде няма нужда. Ами боксът и свободните борби?

Има и друг вариант - агресивните да ги дадат за месец отглеждане на футболните хулигани. Вместо да се чудят как да ги накажат, ето така - като вид терапия. Колкото е по-голямо провинението, толкова повече ще са на отглеждане. Агресия срещу агресия. Същото и за тия, дето не може да си контролират гнева - който удари човек, нагруби или обиди друг, ето ти едно озъбено куче, да те видим.

Други агресивни кучета може да ги пратят, за да пазят границата с Гърция. Най-добрите "граничари" ще ги награждават както иска премиерът - с телешки пържолки, купени от единия вицепремиер. Но само ако с труда си са заслужили парите на данъкоплатците.

И природозащитници на палатка с тях - да ги пазят от дивите зверове в Родопите: мечки, вълци, ловци. Че без кучета какъв предмет на дейност ще опредметяват? А дали ако са бездомни, но с осигурена работа, влизат в обсега им.

Те така - има много начини. Няма нужда да се бърза с евтаназията. Нека бъдем хуманисти.

#1 peace 16.04.2012 в 11:10:34

Обезкуражаваща е лекотата, с която много хора избират да се подиграват с реален проблем. Нагласата, че "на мен няма да ми се случи" и "ако работата е важна, някой друг ще я свърши" набира скорост

#2 Чочо Енчев 16.04.2012 в 12:17:20

Най-кръвожадните ще обезглавим – с гилотина. Ще го направим на хълмчето в Южния парк и отдолу ще изкопаем 5 дупки. Пада гилотината и главата се търкулва. Публиката залага в коя дупка ще влезе. Риалити по някоя национална кабеларка (или ефирка). Водещ Митьо Крика. И красавици обикалят с високо вдигната табелка с цифра над главата преди всеки рунд. Е, то няма мач, победителят е ясен, само дупката не е ясна. А навсякъде реклами:Водка №5, китайски марки цигари, кренвирши Леки. Желаещи и подходящи фирми много. Та, те така… Идеята не е моя, който харесва Джордж Карлин, вече е разбрал, но пък я споделям с радост.

#3 AlahAkbar 16.04.2012 в 12:33:00

Чочко мамин, добре че си доде от странство, та да ни научиш на ум и разум.

#4 Borracho 16.04.2012 в 12:55:04

Хах, Чочо тъкмо за Карлин се сетих докато ти четях поста

#5 Чочо Енчев 16.04.2012 в 13:32:50

За животните и кучетата. -------------------------------------------------------------------------------- Ако кучетата си имаха кучета-цигани и те бяха бездомните и безпородни такива, щеше да е къде, къде по-лесно. Имам чувството, че у нас е по-приемливо да мразиш циганин, отколкото бездомно псе ...Със сигурност е по-модерното. Щото хуманистите в Катуница се бяха изпокрили, а там си имаше саморазправа без съд и присъда и то с доста нецивилизовани методи. Не съм чул и дума или сълза да се обели за десетките хиляди пиленца, които се колят всеки ден в България. За Гергьовден се очаква да умъртвим с нож, повдигайки им главата и натискайки ги с коляно над 100 000 агънца. Аз самият имам куче, но не намирам агнетата или пилетата за по-низши същества. Нито циганите или негрите за такива. В Индия родителите убиват 25 000 новородени момиченца всяка година. Просто теми за размисъл... Не съм за убиването на което и да е живо същество, било то и репродуцирано с тази цел, особено след като можем поне в западното общество да се храним достатъчно добре и безмесно. Сляпото и глупаво защитаване на бездомните кучета, не зависимо от техните прояви, обаче намирам за неморално, най-малко от гледна точка на пострадалите хора. Все пак човечеството сме избили безброй живи същества за да се защитим или нахраним, за да оцелеем. Никак не са малко и човеците убити от човеци. Както е видно не сме на етап, в който да сме спрели тази практика. Представете си, че утре гаргите полудеят и започнат да нападат хора, както във филма на Хичкок. Първата и естествена реакция ще е да започнем да ги избиваме. Предполагам, че на другия ден ще се активизират и любителите на гарги... А пиленцата, горките пиленца, пак ще забравим. Защо никой не се и опитва да ги защити? Питам риторично аз. Ще уважа такива защитници, само ако със същата енергия и вяра защитават избиването на каквито и да е животни или са си осиновили две-три или поне едно бездомно куче. Иначе ми бие на модерен социален живот, на кауза, която ги кара да се чувстват хуманни и значими, но без човещина в нея, без истинска любов. Никой не може да ме убеди, че можеш силно и избирателно да обичаш. Тогава обичаш себе си. Любовта е два вида, егоистична или безусловна. Това е... http://chochoenchev.com/DocumentDetails.aspx?m=7&c=33&id=107

#6 Чинчифон 16.04.2012 в 14:19:46

Който и да е автора,написал тази статия,той е постигнал нещо много повече!Дал е убедителни доказателства,че става както за кмет,така и за премиер!За разлика от сега известните имена,които настояват публично да се излагат!

#9 Falconetti 16.04.2012 в 18:37:26

Уплашен, агресен, тъпегьоз гений може да сътвори такава брилянтна статия. По здрави от Фалконети.

#11 nakadetaka 16.04.2012 в 20:24:09

Колко статии за кучета смятате да ни пуснете тази седмица?

#13 Ицо 17.04.2012 в 10:03:24

Има ли още хора на които не им е ясно че проблема с кучетата НЯМА да бъде разрешен. Но ще бъде решаван още дълго време. Просто защото това е едно кранче от което се източват парите на данакоплатците към фирми и хора приближени на властта.

Новините

Най-четените