6 трансфера, които (почти сигурно) ще се случат през лятото

Сезонът в най-гледаното първенство в света – Висшата лига, свърши и вече усилено се говори за трансфери. А това лято прозорецът ще отвори и ще затвори по-рано.

Пазарът стартира още този четвъртък – на 17 май. Промяната се налага заради желанието на Висшата лига да затвори прозореца по-рано, а именно преди началото на новия сезон.

Правилата на ФИФА обаче гласят, че всяко първенство трябва да има поне един трансферен прозорец с продължителност от 12 седмици всяка година.

Премиършип поиска да затвори своя на 9 август (преди началото на сезон 2018/19, който започва на 11-и), вместо както досега на 31-ви, и затова ще трябва да отвори три седмици по-рано, а именно – на 17 май.

Това означава, че един от любимите дни за журналисти, анализатори и фенове – последният ден от трансферния пазар (Deadline Day), ще бъде такъв само за Висшата лига, докато прозорецът в другите големи първенства ще бъде отворен до края на август.

В чест на промяната на графика на най-харчещото първенство ви предлагаме 6-те трансфера, които почти сигурно ще се случат това лято. Но не само свързани с отборите от Висшата лига.

Вижте ги в галерията.

Новините

Най-четените