Скандален гол попари Бърнли, Арсенал продължава с победите

Скандален гол на Лоран Кошчелни донесе победата на Арсенал при гостуването на Бърнли, ден след точно 20-годишнината от началото на кариерата на Арсен Венгер начело на „артилеристите”.

„Виненочервените” бяха на път да вземат нова ценна точка у дома в борбата си за оцеляване, но съдийски подарък опакова победата и я прати към Лондон.

В буквално последните секунди на двубоя Арсенал притисна Бърнли, пропусна няколко положения, но най-накрая стигна до заветното попадение.

След центриране в наказателното поле на домакини последва разбъркване, топката стигна до втората греда, където около нея се озоваха Окслейд-Чембърлейн и Лоран Кошчелни.

Чембърлейн стигна първи до топката и се опита да стреля, но не я намери добре, тя рикошира в ръката на Кошчелни, след което влезе в мрежата на Хийтън.

Освен играта с ръка на бранителя, повторенията показаха, че французинът е бил и в засада, но нито едното нарушение не бе видяно от съдийската бригада.

Това е пети пореден успех за Арсенал във всички състезания.

Победата изравнява Арсенал по точки с третия Ливърпул, по 16, на една от втория Тотнъм, който днес категорично победи лидера Сити с 2:0. Бърнли остава 14-и със седем.

Новините

Най-четените