Лестър трябва да внимава за следколеден провал

Несъмнено, Лестър е голямата изненада на сезона до момента. Клаудио Раниери направи истинска революция в състава, който преди малко повече от шест месеца се бореше за оцеляване.

„Лисиците” са единственият отбор в историята на Висшата лига, който е лидер на Коледа, а 12 месеца по-рано, на Коледа година по-рано, е бил последен в класирането. Единственият друг подобен случай в цялата история на английския елит е Норич – на дъното на Коледа през сезон 1987/88 и на върха 12 месеца по-късно.

Дейми Варди подобри рекорда на Рууд ван Нистелрой, разписвайки се в 11 поредни кръга във Висшата лига. Рияд Марез се превърна в един от най-класните играчи в Премиършип, а дори се заговори за интерес на Барселона към алжиреца.

Нежеланият в Манчестър Сити и още няколко отбора Каспър Шмайхел намери пристана си в Лестър, където трябваше да преживее четири сезона в Чемпиъншип, за да стигне до върха във Висшата лига.

Най-подценяваната част от отбора, т.нар. черноработник, обаче е Н`голо Канте, който бе едно от малкото нови попълнения в Лестър в сравнение с миналата кампания.

Почти всяка една атака на „лисиците” минава през французина. След съвсем кратък период на адаптация, Канте е несменяем титуляр, като изигра пълни 90 минути в последните 12 кръга.

Атмосферата в отбора напомня на тази в Барселона, където нищо не е по-важно от отбора.

Дори когато всички чакаха Варди да подобри рекорда на Ван Нистелрой, Раниери говореше само и единствено за това колко добре се представя Лестър като отбор. Разбира се, поздрави нападателя, когато успя, но фокусът беше върху прогреса на тима.

Ще се справи ли с напрежението обаче Лестър? Загубата от Ливърпул в последния кръг началото на края ли е? Какво ще стане при домакинството на Манчестър Сити?

Въпроси, на които ще търсим отговори в следващите няколко кръга. А Лестър трябва да се пази от следколеден провал, който не е чужд за отборите във Висшата лига.

В галерията ви представяме 7 от най-големите провали след Коледа.

#1 bludniq_sin 29.12.2015 в 17:35:29

И треньорите и футболистите в отбора са наясно, че няма да спечелят първенството. Всяка точка от тук нататък е бонус към главната първоначална цел - спасяване от изпадане.

Новините

Най-четените