Компани: Сити няма право на повече грешки

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани обяви, че тимът на Мануел Пелегрини няма право на повече грешки, ако иска да спечели титлата във Висшата лига този сезон.

В сряда Сити записа тежка загуба от Ливърпул - 0:3, а това е третото поредно поражение на тима. След загубата Сити е на 10 точки от лидера Лестър, а в тима едва ли се успокояват, че другите претенденти за титлата: Арсенал и Тотнъм, също записаха загуби.

„Не можем да си позволим още грешки, но честно казано, не очаквах, че Тотнъм и Арсенал също ще паднат - обясни Компани. - Целият сезон във Висшата лига е странен, което е добре за феновете, в момента битката за титлата е непредвидима. Едно нещо е сигурно - че няма нищо сигурно."

Този сезон Сити записа осем загуби в шампионата, а за последно тимът има три поредни загуби във Висшата лига през 2008 година. За сравнение, от началото на сезона Лестър има едва три загуби.

Все пак, Сити има и мач по-малко от другите лидери, което също може да помогне на Компани и компания.

„Ще видим какво ще стане през уикенда - обясни белгийският национал. - Арсенал и Тотнъм играят един срещу друг, а ние сме домакин на Астън Вила, които са в труден период. Ние трябва да вземем трите точки и да се надяваме, че Лестър ще сбърка."

Утре Лестър гостува на Уотфорд.

Новините

Най-четените