Надежда за Мемфис? Роналдо, Анри и Бербатов също започнаха трудно, но…

Мемфис Депай отбеляза страхотен гол при трудната победа на Манчестър Юнайтед с 2:1 като гост на Уотфорд. Успех, който изкачи „червените дяволи” до втората позиция в класирането – на една точка зад неочаквания лидер след изиграването на 13 кръга – Лестър.

Луис ван Гаал прецени, че Мемфис ще бъде добро попълнение за Юнайтед и през лятото се бръкна 22 милиона за него, довеждайки го на „Олд Трафорд”.

Холандецът бе взет рано – още в началото на юли. Участва в предсезонното турне на Юнайтед в САЩ, отбеляза и един гол.

Изглеждаше, че се вписва в колектива. Разписа се на два пъти в първия плейоф за влизане в Шампионската лига (при победата с 3:1 над Брюж на „Олд Трафорд”). Вкара единственото попадение за Юнайтед в първия мач от груповата фаза – при загубата с 1:2 като гост на бившия си тим ПСВ.

Нещо в играта му във Висшата лига обаче куцаше. А може би, още е така, въпреки гола му в събота.

Висшата лига не е най-гостоприемното първенство, но веднъж загнездиш ли се в сърцата на феновете, трудно излизаш оттам.

Във връзка със слабия старт на Мемфис в Юнайтед (имаме предвид, че все още е на 21 години), Goal.com направи интересна съпоставка с представянето на 12 от най-големите звезди на Висшата лига.

Тази златна дузина има общо 11 (единадесет!) гола в първите си 164 мача в елита на Англия. А сега имат над 1200 и продължават да бележат.

Кристиано Роналдо, Димитър Бербатов, Гарет Бейл и Франк Лампард са само част от тези звезди със слаб старт. Може да ги видите в галерията.

Дали Мемфис ще тръгне по стъпките на тези велики 12, или ще се превърне в част от негативните класации за провалени трансфери на „червените дяволи”, ще разберем съвсем скоро.

Новините

Най-четените