Пеп, Венгер, Зидан: по колко заработват треньорите-олигарси

Онова, което всички подозираха, вече е официален факт - Антонио Конте ще води Челси. На "Стамфорд Бридж" италианският специалист ще прибере 12 млн. паунда за три сезона.

Кои са неговите конкуренти в класацията за най-високоплатени треньори в световния футбол?

Да се установят точните възнаграждения е доста трудна задача. Освен базовата заплата в договорите на наставниците по правило е заложена цяла каскада от бонуси - например за определено количество точки в първенството или щедра премия при триумф в европейските клубни турнири.

Фактор са и добре познатите опции за продължаване на контракта. Обикновено при тяхното задействане съответният специалист автоматично получава повишение с определен процент.

Цифрите, които ще намерите в галерията, са уточнени след справки с авторитетни световни издания и консултации с мениджъри. Затова максимално се доближават до реалността и дават ясна представа кои са треньорите-олигарси.

Понякога е лесно - заплатите се обявяват от самите клубове. Друг път за тях се изпускат бъбриви агенти. Случва се размерът им да бъде изчислен благодарение на "косвени улики" като данъците или комисионите, платени на различните посредници при сделката.

Новините

Най-четените