10 ключови играчи за сезона в Англия

Сезонът във Висшата лига е на няколко часа разстояние, а прогнозите ни бомбардират отвсякъде.

Списание "4-4-2" предлага своя десетка на ключови играчи, които ще имат важна роля в първенството на Англия, без претенции това да са най-големите звезди.

Статистики, важност за отбора, потенциал... Това са елементите на тази десетка.

Иначе букмейкърите дават предимство на Челси за шампион с коефициенти около 1:2,5, докато за Манчестър Сити ставките са около 1:3,5. Нататък следват Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Тотнъм и Евертън.

За голмайстор №1 с равни шансове са Робин ван Перси от Юнайтед и Даниел Стъридж от Ливърпул - около 1:5, а новото попълнение на Челси Диего Коща следва близо зад тях.
Коща, между впрочем, е в класацията, която Sportcafe ви предлага.

Тук има нови попълнения и потенциални звезди на Висшата лига като Реми Кабела (Нюкасъл) и Душан Тадич от Саутхемптън, доказани асове като Коща и Алексис Санчес от Арсенал, също новопривлечени.

В десетката влизат още утвърден играч от долните лиги, който ще дебютира на високата сцена (Киърън Трипиър), изящен номер 10, който се готви за втори сезон и лидерска роля (Кристиан Ериксен), корави защитници с ключова роля за отборите си (Джони Евънс и Къртис Дейвис), култов герой и лидер - Яя Туре, както и вероятно най-големият талант на британския футбол в момента в лицето на Рахийм Стърлинг.

Ето ги десетте на "4-4-2".

Изненадващи, непознати, известни, доказани... със сигурност интересни.

Новините

Най-четените