Ливърпул влезе в още един елитен клуб. Направи нещо, което само три отбора са правили

Невероятното представяне на Ливърпул през този сезон продължава с пълна сила.

Тимът на Юрген Клоп се откъсна на цели 19 точки от най-близкия си преследвач начело на класирането след победата с 2:0 над Уест Хем у дома и продължава да марширува към първата си титла в историята на Висшата лига.

„Червените“ обаче постигнаха и нещо, което само три отбора са правили преди това.

Всъщност, направиха го още с победата с 2:0 над Манчестър Юнайтед на „Анфийлд“. „Червентие дяволи“ и досега са единственият отбор, който успя да вземе точка от Ливърпул от началото на сезона, но след победата над големия си съперник мърсисайдци вече имат успехи над всеки един представител на елита.

Подобно нещо в рамките на един сезон са правили само още три отбора, два от които по два пъти. Интересното е, че само в един от случаите въпросният отбор не е ставал шампион. Подобна опасност обаче, на практика, вече не съществува за Ливърпул.

Единственото притеснително в този вихър от рекорди и постоянни победи на големите отбори е, че страда имиджът на Висшата лига като най-оспорваното първенство. Четири от шестте пъти, в които един отбор е успял да победи всички останали, се случиха в последните три сезона. Не звучи много конкурентно, нали?

Кои са отборите, които успяха да победят всичките си съперници поне по веднъж в рамките на един сезон във Висшата лига може да видите в галерията.

Новините

Най-четените