Ван Гаал продава Рууни и още двама заради Погба

Трансферната сага около Пол Погба от Ювентус и евентуалният му трансфер в Манчестър Юнайтед това лято уверено набира скорост. Според източници от „Олд Трафорд" новият мениджър на клуба Луис ван Гаал е готов да се раздели с трима ключови играчи, за да може да финансира сделката за Погба, която няма да е никак евтина - предполага се, че цената на Пол ще е 60 милиона лири.

Тази сума са чули пратениците на Ван Гаал в началото на преговорите за Погба, който само преди две години напусна Юнайтед със свободен трансфер и подписа с Ювентус. Младокът реши да си тръгне, тъй като не успя да пробие сред титулярите на сър Алекс Фъргюсън, а шотландецът го обвини, че се е договорил с Ювентус доста преди да му изтече договора с Юнайтед.

Директорите на Ювентус неофициално признаха, че нямат желание да продават Погба, затова и цената му е толкова висока. Но явно в лицето на Ван Гаал са намерили повече от сериозен купувач, който е готов да се пребори с големите пари на Реал и Пари Сен Жермен.

С кого обаче ще се раздели холандецът?

От „Олд Трафорд" смятат, че тримата, които ще бъдат продадени са Маруан Фелайни, Шинджи Кагава и тук е голямата изнедана - Уейн Рууни. Дали това е възможно? Да се опитаме да разгледаме ситуацията, в която се намира всеки един от тях.

Новините

Най-четените