10 неща, които трябва да знаете за Мемфис Депай

Манчестър Юнайтед обяви първото си лятно попълнение. Това е Мемфис Депай от ПСВ. Условията вече са уговорени и остава единствено крилото да мине медицински прегледи и да подпише договор, когато отвори трансферният прозорец.

„Червените дяволи” ще платят около 22 милиона паунда за Депай, а договорът на холандеца ще бъде до 2019 година.

Депай е смятан за един от най-големите таланти в Европа. 21-годишното крило дори е сравняван с Кристиано Роналдо, тъй като има няколко прилики между двамата.

Холандецът е флангови футболист, който бележи много голове. При нужда – може да играе и като централен нападател – нещо, което и Роналдо се научи с напредване на кариерата си.

И двамата имат много силен удар и могат да бележат от преки свободни удари. Депай има седем гола с удари извън наказателното поле в холандския елит този сезон – най-много в лигата. Отбелязал е и шест попадения от свободни удари.

Бързите му крака карат феновете на Холандия да го смятат за наследник на Ариен Робен, който с постоянните си контузии и напредването на възрастта си може да захвърли оранжевата фланелка в най-скоро време.

В галерията ще видите още интересни факти за Депай, както и какво казват за него двама холандци, които също са играли за „червените дяволи”.

Новините

Най-четените